Nieuw: maandhoroscoop

Ram markeert het begin van een nieuw astrologisch jaar en het is daarmee het eerste teken van de dierenriem. Ram heeft als element vuur en draagt het grote mysterie van het leven in zich. Want het is in deze periode van het jaar dat zaadjes die maandenlang in de aarde lagen te wachten, in het leven geroepen worden. Wat is die impuls om te ontkiemen en een schijnbaar kwetsbaar ogend kiempje omhoog te duwen naar het licht? Het is Leven.

Mensen die Ram als sterrenbeeld hebben zijn sterk, zijn impulsief en altijd op zoek naar iets nieuws dat hen verder brengt. Onverschrokken helden die het avontuur aangaan, zonder garantie op een goede afloop. Ze zijn enthousiast en moedig. Het zijn starters en zelfstandigen die liever niet samenwerken, want dat haalt het tempo eruit. Het zijn solisten met een jeugdig (soms onbezonnen) karakter. De schaduwkant van Ram is egoïsme en drammerigheid, en soms ook een grote mond. Ze schuwen de confrontatie eigenlijk nooit.

Ram is ook: ‘Er zij licht’, het eeuwige eerste begin dat zich voortdurend voltrekt. Ram pioniert en hoeft niet af te maken, want dat doet de energie van Stier. De hele maandhoroscoop (lopend van 20 maart tot en met 19 april) lees je in de maartuitgave van ParaVisie Magazine.

Elodie Hunting, www.horoscoopboek.nl