Nieuw: Maya-duidingen

Hoe komt het dat het tussen mij en mijn partner absoluut niet gaat? We hebben samen een dochtertje van 5 jaar. Op dit moment zijn we niet meer samen, het blijkt allemaal niet werkbaar. Het grootste probleem tussen ons is en was de communicatie: Ik vind dat hij te weinig verantwoordelijkheid neemt voor zichzelf. Ik doe bijna alles en dat is mij te veel geworden. Daarnaast liegt hij veel en heeft geen vertrouwen naar mij toe.

Je vraagt me om een verklaring te geven waarom het niet gaat tussen jullie bezien vanuit de 13 Manen Kalender. Jij bent Hemelwandelaar Toon 9 en hij is Rode Slang Toon 11. Waar een relatie stukloopt, is er onbalans in de relatie gekomen. Beide zegels zijn uit balans en vertonen nu de schaduwkanten van hun zegel. Natuurlijk zijn beide zegels in balans fantastisch. Echter in een negatieve spiraal kan de moed die de Hemelwandelaar normaal heeft om over de grenzen te kijken en de ruimte te onderzoeken (=ruimte nemen), omslaan in een te weinig ruimte nemen voor zichzelf. De ruimte wordt vrijwillig opgevuld met zorg voor anderen of taken van een ander. Het is een vrouweneigenschap om in te vullen voor de ander, taken over te nemen, zonder dat dat gevraagd is aan de mannelijke partner of dat wel gewenst is. En later verwijten wij vrouwen de ander dat die ons niet eens dankbaar is. Tja en in onze ogen doet de Slang het ook niet goed: die handelt voor hij nadenkt, zonder vooropgezet plan.

Een Rode Hemelwandelaar is een moraalridder, de Strijder voor het Goede, de kruisvaarder. Dit Zonnezegel zit op de linkerhand als we de 20 zegels tellen. Deze zegels worden samen ook wel de Waarheid-stam genoemd; Hond, Aap, Mens, Hemelwandelaar en Tovenaar. Zij hebben waarheid hoog in het vaandel staan en een leugentje om bestwil is voor hen niet acceptabel. Deze zegels hebben een mondiaal bewustzijn. Een Rode Slang daarentegen leeft vanuit zijn ik-bewustzijn; zijn instincten, zijn lichaamswijsheid en overlevingsdrang. Als hij, met name tegenover een moraalridder, in het gedrang komt, zal hij kunnen liegen om onder de pijnlijke waarheid uit te komen. Hij zal zonder daarover na te hebben gedacht alles doen om te overleven.

Slang kan in zijn schaduw letterlijk vergeleken worden met een slang; als hij boos wordt kan hij giftig uithalen. Hij leeft de onderste instincten en driften en daarvan is jaloezie er ook één. Daar is geen plaats voor ‘het hogere’ vertrouwen. Je verwijt hem dat hij te weinig verantwoordelijkheid neemt, maar hij heeft Toon 11, de Toon van het loslaten en lostrillen. Voor een soms rigide Hemelwandelaar kan het lijken dat deze lostrillende energie haaks staan op verantwoordelijkheid nemen. Dat is het niet; het is anders.

Wavespells – Levenspad
En kijk eens naar jullie Wavespells: hij zit in het Wavespell van de Adelaar; jij van de rode Slang. Het zijn tegenovergestelde energieën! Dat betekent dat jij meer in je lichaam mag komen en vanuit daar de wereld verkennen, en hij mag meer in zijn hoofd komen. Wat een mooie match! Maar ja, dat kan elkaar ook heel erg tegenzitten.

Op Toon 11 in jouw Wavespell staat de  Adelaar – zijn perfecte uitdaging.
Op Toon 9 in zijn Wavespell staat de  Nacht – jouw perfecte uitdaging.

Het is precies wat jullie lastig vinden. Maar vergeet niet dat jullie elkaar herinneren aan wat jullie ziel heeft gevraagd te willen leren hier op aarde – daar hebben jullie elkaar voor uitgekozen en een dochter verwekt die jullie daaraan blijft herinneren, zij vormt een brug – letterlijk als wereldoverbrugger. Jullie dochter is jouw maatje, gezien de Hemelwandelaar en Wereldoverbrugger analoge relatie. Met haar vader deelt ze de Blauwe Adelaar en de Gele Krijger als uitdaging en occulte kracht (maar dan omgekeerd van plaats). Gelukkig is ze haar eigen gids en zal ze haar eigen gang wel gaan.

De toekomst
In je vraag is niet helder of je nog enig perspectief ziet in deze ‘mooie’ match. Jullie zegels zijn beide rood van kleur – dat geeft jullie de kracht om opnieuw te beginnen. De oplossing ligt in ín je eigen kracht gaan staan en de onbalans in jezelf herstellen. En hij ook. Dan kun je weer gaan ervaren hoeveel rijkdom hij jou te geven heeft, hoeveel aanvulling en voorbeeld in wat jij moeilijk vindt. En hij kan veel van jouw leren en afkijken, nadoen. Want dat is zijn weg, geef hem het goede voorbeeld en hij volgt. Vanuit het instinct, niet vanuit het denken of de verbale communicatie. Hij volgt lijdzaam waar jij hem gemoedelijk en woordeloos naartoe begeleidt. Hij is in staat om zijn oude velletje (Slang) los te trillen (toon 11) en te transformeren naar een nieuw bestaan. Nu jij nog.

Gebruik de kracht van de wereldoverbrugger; ik begrijp – ik laat los – ik geef me over – ik vergeef. Met jouw doorzettingsvermogen krijg je veel voor elkaar.

In lak’ech
Nicole Zonderhuis

http://mayatzolkin.com/