NOVEMBER blijft verkrijgbaar

Bestel ‘m hier: https://edicola.nl/product/paravisienovembernummer-2022/

TABOE: spiritualiteit & pillen

Een spiritueel pad volgen betekent voor veel mensen zelf je sores oplossen. Dingen aankijken, omarmen en er dwars doorheen gaan. Maar wat als dat écht niet lukt? Journalist Marianne ter Mors (39) heeft een angststoornis en slikt antidepressiva. En jawel, daar vinden mensen uit de spirituele scene wat van. Zo zou medicatie totáál funest zijn voor je spirituele ontwikkeling. Terecht? Marianne vindt van niet. “Sinds ik antidepressiva slik, sta ik veel meer in contact met mezelf.” Máár… wat vinden Robert Bridgeman en Lars Faber daar eigenlijk van? Pillen en spiritualiteit? Drie artikelen!


MEDIUM Frank: ‘Wij zijn een soort Wifi’

Daar waar bij sommigen het mediamieke van jongs af aan overduidelijk op de voorgrond treedt, komt het bij Frank Osinga pas volledig aan de oppervlakte als hij rond zijn veertigste een medium bezoekt die hem op zijn paranormale aanleg wijst. Maar dan gaat het ook snel: binnen een paar maand staat zijn leven met een scheiding en een carrièreswitch op z’n kop en praat hij met de doden. Frank: “Ik wilde wel wat anders, maar dit was wel héél anders. Geen wonder dat men mij voor gek verklaarde. Toch voelde ik heel duidelijk: deze kant moet ik op.”


‘NARCISME is trauma van de ziel’

Menigeen kent Leonie Linssen nog van haar werk als begeleidster van mensen bij meervoudige liefdesrelaties. Was die invalshoek al revolutionair genoeg, vooral sinds haar genezingsproces van borstkanker in 2011 is de spirituele component binnen haar dienstverleningspakket aan groei onderhevig. Nu is er haar sensationele, tijd en ruimte overstijgende biografie De karmadrager én verrast ze vriend en vijand met een nieuw initiatief gericht op ‘genezing’ van de ongeneeslijk geachte persoonlijkheidsstoornis narcisme.


ALLERZIELEN… Zó leg je zelf contact

Herfst. Mistig, regenbuien, gure wind en de natuurpracht van allerlei kleuren en vallende bladeren… Tijd voor de traditionele gedenkdagen! Eind oktober, begin november vieren velen Halloween, Allerheiligen en Allerzielen. Waarom eigenlijk? Louter kalenderverdriet of steekt er (veel) meer achter? Het Belgische medium Isabelle Duchêne onderzoekt! “De temperatuur verandert, je voelt een briesje, je krijgt een ingeving of je ruikt een parfum en moet ineens aan iemand denken… Als mensen zich toch eens zouden beseffen dat contact met de overkant daadwerkelijk mogelijk is…’


Sound HEALING

Ibiza heet al sinds de hippietijd een spiritueel eiland te zijn. Het trekt niet alleen gelukszoekers aan, maar ook mannen en vrouwen met mooie spirituele plannen en dito businessmodellen. Voor Nicole Dooper (36), die onder andere sessies kundalini activatie en Sound Healing geeft, is het eiland inmiddels een beetje tè: te druk, te populair. Maar waar ze ook gaat of staat, haar missie blijft: “Ik wil mensen graag de ruimte geven om contact te maken met zichzelf.”


Zó overwin jij DUISTERE KRACHTEN

In Nederland werd er tot voor kort slechts over gefluisterd in plaats van over gesproken. Maar in andere landen en culturen, nota bene in ons tot voor kort ‘eigen’ Indonesië, is het allang geen vraag meer of duistere krachten daadwerkelijk bestaan. En als we de Bijbel er goed op naslaan, hadden ook wij het kunnen weten. Waar licht is, is donker. Maar wat als je leven er negatief door beïnvloed wordt of je voortbestaan zelfs in het geding komt? Wat dan? Ervaringsdeskundige Jane Haridat weet raad.


MEDITATIE = temmen van de wilde olifant

Mindfulness (met aandacht in het hier en nu zijn) en meditatie, zijn ingeburgerde begrippen geworden in onze gehaaste en overprikkelde samenleving. Echter, iedereen die weleens heeft geprobeerd rust te brengen in een overvolle geest, weet dat dit niet zo eenvoudig is. Het Boeddhisme vergelijkt dit met het temmen van een wilde olifant. Een zware, maar noodzakelijke klus: een olifant die je niet onder controle hebt, kan veel schade toebrengen.


MEDIUM Noëlle is baken tegen wil en dank

Een vloek en een zegen, zo kan het ‘medium-zijn’ voor sommigen worden omschreven. En zo zal het voor de 26-jarige Noëlle Marres lange tijd ook aangevoeld hebben. Haar overleden opa hielp haar door de moeilijke schooltijd heen. Maar de wens om zich af en toe voor het spirituele af te kunnen sluiten, ging daarentegen niet in vervulling. Daarvoor bleek haar aantrekkingskracht op hulpbehoevende overledenen simpelweg te groot…


Waarom Lisa wil KNALLEN

Dertiger Lisa is actief, een echte doener, een spring-in-het-veld. Lang en slank. Haar hoofd zit vol met schitterende ideeën, die ze ook nog eens bijna allemaal uitvoert. Ze houdt ervan ‘om te knallen’, ze wil gezien worden door anderen. Regressie- en reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele vertelt over cliënte Lisa. Waarom is ‘knallen’ zo’n beladen onderwerp in haar leven? Hij schoot me neer. Recht door mijn hart. Het was gelijk klaar.”


Als alles goed klinkt, maar RAAR voelt…

Louise volgde een paar jaar geleden een holistische cursus Universele Gezondheid. De trainer beloofde inzicht in haar genetische aanleg en gaf oefeningen voor het bewuster omgaan met remmende factoren zoals straling, asbest en lawaai. Ze moest wel haar levensstijl drastisch omgooien. ’s Ochtends beginnen met meditatie, yoga en fruit, verder nog één maaltijd per dag en vroeg naar bed. Alles klonk goed, maar Louise bleef op haar hoede.


En verder: Maandhoroscoop, kortingen en winacties