OKTOBER blijft verkrijgbaar

Interview DAVID ICKE

Midden jaren negentig dreigt de Engelse auteur en complotdenker David Icke in de vergetelheid te raken. Maar als prinses Diana in 1997 in Parijs om het leven komt en enkele jaren daarna de Twin Towers in New York neergehaald worden, is er plots hernieuwde belangstelling. Met als voorlopige hoogtepunt zijn speech voor veertigduizend mensen tijdens een coronademonstratie op het Londense Trafalgar Square in 2020. Icke mainstream? Verre van! Maar wie zijn laatste boek leest – door Obelisk Boeken vertaald en op de Nederlandse markt gebracht onder de titel De Val – beseft dat zijn theorieën veel meer behelzen dan de geijkte reptielen waarmee hij zo vaak en zo gemakzuchtig geassocieerd wordt. Oók voor mensen geïnteresseerd in paranormaliteit en de wereld van het ongeziene, bevat zijn werk veel boeiends. 


GELIJKGESTEMDEN: de verbinding dichterbij

Er is de laatste jaren meer aandacht voor eenzaamheid. Het gaat daarbij dan om sociale eenzaamheid. Met name onder ouderen wordt deze vaker geconstateerd met alle gevolgen van dien. Er is echter een ander soort eenzaamheid, eentje die spiritueel coach en Lichtwerker Cathelijne Filippo ook wel zielseenzaamheid noemt: “Mensen die hier last van hebben, kunnen een prima sociaal netwerk hebben en toch het gevoel hebben een diepere verbondenheid met anderen te missen. Veel sensitieve mensen en Lichtwerkers geven aan gelijkgestemde Zielen te missen.”


De GRAANCIRKELS van 2022

Honderden, zo niet duizenden graancirkels heeft Roeland Beljon sinds 1994 bezocht. Elk jaar reist hij eind juli af naar Wiltshire om zichzelf onder te dompelen in het fenomeen dat hem niet meer loslaat. Roeland: “Elk jaar is het anders, maar dit jaar was het extra bijzonder. Het thema bleek ‘manifestatie’ te zijn. Natuurlijk, na een jaar verplichte afwezigheid was het voor ons allemaal intenser. Er was meer verbinding dan ooit, we hebben nieuwe vrienden gemaakt en andere vriendschappen versterkt en, niet onbelangrijk, nieuwe mensen ingewijd in de wereld van het graancirkelen.”


Mediamiek coach JANNEKE

Menigeen wordt geboren met een specifiek talent dat hem of haar geschikt maakt voor het werk van medium of paragnost. Maar vaker wel dan niet raakt een dergelijk talent ondergesneeuwd nog voor de puberteit bereikt is, om er vervolgens een leven lang weer naar op zoek te zijn. Coach Janneke Tiemissen deed er iets minder lang over, zo’n 35 jaar om precies te zijn. Nu ze opnieuw in haar volle kracht staat en een praktijk voor coaching, training, transformatie en energetische therapie runt, durft ze eindelijk helemaal haar authentieke zelf te zijn. En valse schaamte past daar niet meer bij: “Mijn probleem? Ik kan te veel…”


Radicale BEVRIJDING van het HART

Karin kwam bij Leonie Linssen voor een Trauma Bevrijding Intensive. Na een huwelijk van veertien jaar was ze vreemdgegaan met twee andere mannen. Haar hulpvraag was hoe ze nu verder moest. Ze was bang dat haar man erachter zou komen, want hij had haar gezworen dat op vreemdgaan ‘de doodstraf’ stond. Leonie: “Mijn ervaring is dat vreemdgaan vroeg of laat altijd uitkomt en dat het mensen dwingt om naar binnen te keren en elkaar te vertellen wat er werkelijk aan de hand is.”


Hoe de MEDIA ons in ANGST houden

Te koop: angst op het schap van de Amerikaanse superketen Hollywood als truc dat nog steeds het hedendaagse volksvermaak en spirituele denken, de parapsychologie, het mediumschap en onze kijk op fantasie beïnvloedt. Ofwel: hoe de invloed uit dit kleine Californische dorpje en de naweeën van het medialandschap van de 19e en 20e eeuw ook anno 2022 meebepalen hoe wij spiritualiteit zien.


DANKBAARHEID: heilige weg naar GROEI

Wat betekent dankbaarheid voor jou? En: hoe breng je het in je leven? En misschien nog wel belangrijker: wat brengt het jóu? Als je je eenmaal in deze wonderlijke energie wentelt, neemt deze je mee… naar verrassende ervaringen. Karin Karsten, begeleider van inspiratie-workshops, zet verschillende dankbaarheidsingangen voor je op een rij. Een uitgebreid artikel vol info, tips, interviews en rituelen.


Een VLINDERgroet

Regressie- en reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele schreef eerder in ParaVisie Magazine over het contact dat ze af en toe heeft met haar overleden vader. Direct na zijn dood liet hij elektrische apparaten aan- en uitgaan en lampen knipperen. Wat later nam hij in geestvorm contact op door in haar dromen te verschijnen. Marianne beloofde een update als er zich weer iets bijzonders zou voordoen. Bij deze!


PSYCHOSES… En dan?

Een ietwat autistische cliënt van hypnotherapeut en astroloog Peter den Haring, Irene, schrijft dat ze al lange tijd gek werd van haar psychotische en lawaaierige buurvrouw, maar dat het 110 kilo wegende mens met haar hulp eindelijk het huis uit is gedragen de ambulance in op weg naar een inrichting. Plots heeft ze de twee katten van de betrokken buurvrouw in huis. De beesten hebben nog nooit daglicht gezien en reageren daar ook overgevoelig op. ‘Wat moet ik nu? Ik ben zelf ook zo hooggevoelig!’


Nieuwe Aarde kopen?

Hoe stel jij je de Nieuwe Aarde voor? Een nieuwe wereld waarin dualiteit niet meer bestaat? Waarin het systeem zoals we het kennen is ingestort? Waarin mensen in liefde en verbinding met zichzelf, elkaar en de planeet samenleven? Of leven we samen met andere galactische rassen? Doen interstellaire volkeren onze planeet aan om allerlei redenen? Komen uitgestorven diersoorten terug door buitenaardse kloontechnologie en zuiveren onze galactische vrienden de oceanen en lucht? Of is dit alles nog een brug te ver en is er nog wel dualiteit, economie en strijd? Maar in een hele andere nuance?


DANKBAARHEID 2.0

De laatste jaren wordt er heel veel gesproken over kwantum: kwantumfysica, kwantummechanica et cetera. In deze column wil arts en coach Roy Martina het met je hebben over een hele bijzondere: Quantum entanglement ofwel (in het Nederlands): kwantumverstrengeling.


De schoonheid van LEVEN na de DOOD

Het is zeker elf jaar geleden dat Kim voor het eerst de praktijk van medium Marion Berndsen bezoekt. Haar tante was en is tot op de dag van vandaag een regelmatige klant van Marion en zij had Kim, die toen veertien was, over het medium verteld. Kim was herstellende van anorexia. In die tijd was Marions praktijk in Badhoevedorp en de twee besluiten om een wandeling langs de dijk te maken en te kijken wat de diepe oorzaak van Kims eetstoornis is. Niet wetende dat de toekomst nog veel grotere uitdagingen zou brengen…


Laten we het echte werk ZELF DOEN

Wat is het echte werk, zal je je misschien afvragen na het lezen van de titel van mijn column. Wel, het echte werk speelt zich af in ons. Geen vijand meer buiten ons. Niemand die je meer de schuld kunt geven. Geen wij tegen zij. Want alles wat we in de buitenwereld zien, in een afspiegeling van onze binnenwereld. Daar is de vijand, en daar speelt het werkelijke gevecht zich af.


Een onverwachte WENDING

Herken je dat gevoel? Dat je alles onder controle hebt en tot in de puntjes voorbereid bent voor een naderend event, een uitje of een samenzijn en er ineens een voorval plaatsvindt dat alles als een kaartenhuis in elkaar laat storten? Het overkwam coach Ellen te Brake het afgelopen jaar meerdere malen en telkens leerde ze de les om geen verwachtingen te hebben en te omarmen wat er zich aandient. Deze zomer echter diende zich wel een heel pittige variant aan…


En verder: Maandhoroscoop, kortingen en winacties

DEZE OKTOBEREDITIE BESTEL JE HIER: