Ontdek jouw waarheid

De grote energetische veranderingen hebben een behoorlijke impact op ons als mens. We worden overspoeld door doemscenario’s. Aannames worden als waarheden op social media verspreid.

Wie spreekt de waarheid? Wie of wat moeten we geloven? De onrust was nog nooit zo groot en ieder nieuwsfeit wordt volledig uitgemolken. Er ontstaan discussies waarbij de tolerantie soms ver te zoeken is. In Amerika vallen families uit elkaar omdat de aanhangers en tegenstanders van Trump elkaar niet meer kunnen verdragen.

Tijdens iedere transformatieperiode staan er mensen op die zichzelf uitroepen tot leider. We kunnen de geschiedenisboekjes erop naslaan. Wanneer we terugkijken hebben de daden van deze  leiders echter altijd voor een massale bewustwording gezorgd. Door de een werd het als negatief ervaren en door de ander als positief. Een transformatie is altijd een samenwerking van licht en donker. Het één kan niet zonder het ander. In principe bestaat ‘De waarheid’ dan ook niet. Wat je gelooft, wordt jouw waarheid.

Het liefst beperk ik mij tot individuele processen. Laten we ons richten op onze innerlijke waarheid. Dit is een heilige waarheid wanneer deze vóór jou werkt, maar is het een demon wanneer deze tégen jou werkt.

Ik ben ervan overtuigd dat ieder mens een klein radartje is in het grote rad van oorzaak en gevolg. Ontmoetingen en gebeurtenissen die we op het eerste oog als vervelend beschouwen, kunnen leiden tot een mooie leerschool. Dit zien we in het grote geheel, maar ook in ons persoonlijke leven. Bijna iedere ontmoeting leert ons iets over onszelf. Uiteindelijk zal het tot onze persoonlijke waarheid leiden.

Als mens worden we geboren als een blanco schijf en zijn we rechtstreeks afkomstig uit de liefdesbron. We zijn energetische wezens in een lichaam. Zodra we de verbinding aangaan met het stoffelijke lichaam, vergeten wij hoe groots we werkelijk zijn. We verliezen de verbinding met het universum dat gelijk staat aan de verbinding met onszelf. Alsof de stekker eruit gaat. We worden geïmplanteerd met gedachten en overtuigingen van onze cultuur, opvoeders en maatschappij. Dat wat we leren, wordt aanvankelijk onze waarheid. Deze waarheid kan later voor conflicten zorgen in onze gevoelswereld.

Wat wij aannemen als de waarheid zal ons leven bepalen. Wanneer we niet tevreden zijn met de uitkomst, kunnen we de aangeleerde waarheid eens onder de loep nemen. Maakt het leven zoals ik het leid mij gelukkig? Ben ik (nog) met de juiste partner getrouwd? Past mijn huidige baan nog bij mij? Voel ik mij nog prettig in het milieu waarin ik ben opgegroeid? Dit zijn vragen die je onrustig kunnen maken. Je leeft immers in een matrix, die je op basis van jouw waarheid op een eerder moment hebt gecreëerd. Deze matrix bestaat bijvoorbeeld uit een huwelijk, een gezin, een sociale omgeving en/of carrière. Onbewust ben jij nu afhankelijk van deze matrix en zijn andere mensen afhankelijk van jou geworden. Jij denkt dat zij niet zonder jou verder kunnen. Je bent gevangen in een systeem dat jou niet meer gelukkig maakt.

Je wordt onrustig  en gaat met tegenzin naar je werk. Naar een werkgever die je het liefst eens flink de waarheid zouden willen vertellen. Omdat je afhankelijk bent van deze werkgever, durf je niets te zeggen. Weer die file in. Iedere dag is hetzelfde. Is dit nu het nut van mijn bestaan op aarde? Je beseft steeds meer dat je slechts een robotje bent dat een systeem dient dat niet meer bij jou past. Je voelt je niet meer thuis in jouw bestaan.

De weg die je aflegt is een zware en je zult menigmaal een gevoel van onbehagen dienen te onderdrukken. Je haalt het niet in je verstandelijke hoofd deze matrix stuk te slaan. Je hebt immers een belofte gedaan.

Je kunt deze gedachten en gevoelens onderdrukken, maar je zult bemerken dat je lichaam het niet meer aankan. Iedere vorm van ongenoegen, stress en angst zet zich vast in je cellen. Onbewust creëer je nu precies datgene waar je bang voor bent. Wanneer jij ziek wordt, kun je namelijk ook niet meer voor anderen zorgen.

Meerdere mensen kunnen beamen dat zij door het negeren van de signalen in situaties terechtkwamen waardoor zij niet langer konden wegkijken. Er kwamen noodlottige ontmoetingen of de werkgever was genoodzaakt hen vanwege wanprestatie te ontslaan. In eerste instantie vervloek je degene die jou dit aandoet, maar later zou je deze persoon dankbaar kunnen zijn. De confrontatie heeft noodgedwongen je ogen geopend. Het is totaal afhankelijk van hoe je naar het leven kijkt. Blijf je in wrok steken en kun je de ander niet vergeven, dan zul je nooit de ware schoonheid van zijn daad kunnen (h)erkennen.

Het proces zoals boven beschreven heeft tijd nodig. Je kunt het proces niet forceren. Vrijheid, begrip en liefde zijn noodzakelijk. Het loslaten van oude overtuigingen, is een pijnlijk proces. Je zult eerst een leegte ervaren. Deze leegte biedt ruimte voor nieuwe inzichten in verbinding met jezelf.  Er ontstaat een vertwijfeling over wie jij werkelijk bent. Lang keek je door de afkeurende ogen van anderen naar jezelf. Jarenlang heb jij jezelf en je omgeving misleid. Je doorziet nu ook hoe de waarheid in de wereld wordt verdraaid en gemanipuleerd. Leiders zijn manipulators.

Een nieuwe wereld begint bij ons als individu. Bij jou en bij mij. Je stapt door de poort van geluk. Vanuit deze staat van zijn, kun je veel meer voor een ander betekenen. Je bouwt een nieuwe liefdevolle matrix waarin je voortaan alleen nog gelijkgestemden zult aantrekken. Je leeft eindelijk jouw waarheid en laat je niet meer beïnvloeden door anderen. Zelf heb je ook geen behoefte meer om een ander te overtuigen. Je zult je ook niet meer druk maken over zaken waarover je geen invloed kunt uitoefenen.

Alles wat krom is en geen negatieve aandacht meer krijgt, trekt vanzelf weer recht. Zodra de strijd uit jou is vertrokken, komt er innerlijke vrede. Stel je eens voor wat er gebeurt wanneer we dat massaal zouden doen…

Wil je erover praten? Voel je dan vrijblijvend welkom op www.rimpelsopjeziel.nl Je ontmoet hier gelijkgestemde coaches en ervaringsdeskundigen. Het is fijn een luisterend oor te vinden bij mensen die niet oordelen, maar begrijpen waar jij nu doorheen gaat. We hebben je nodig. Want ook jij zult misschien ooit jouw kennis en ervaring willen doorgeven zodat we samen de wereld een stukje mooier kunnen kleuren.

Liefs, Ana