PV 10 bestellen

DE DEMONEN VAN AMITYVILLE

‘Het is een monster. Het heeft geen gezicht!’, riep Danny ‘Het probeerde ons te pakken, maar we zijn weggehold’, viel zijn broertje Christopher hem bij. ‘Kom mee, papa, sta op!’ Stiefvader George Lutz was er bijna in geslaagd zijn hoofd van het kussen te lichten, toen hij hun hond Harry onderaan de trap woedend hoorde blaffen. Met ontblootte tanden gromde het dier naar iets wat zich boven hem op de trap bevond. Een gigantische witte gestalte met een puntvormige capuchon, die met uitgestrekte arm in Georges richting wees…


DE PRIJS VAN JE INDIANENVEREN

Steeds meer mensen houden zich bezig met het sjamanisme. De spirituelen onder ons zijn dol op de ceremoniële gebruiken van de eeuwenoude volkeren die deze hebben doorgegeven. We hebben er baat bij en gebruiken ze voor onze eigen groei. De andere kant van de medaille zien we meestal niet. Nemen we onze verantwoordelijkheid? Robert Bridgeman: “Terwijl de natives gemarginaliseerd worden, zwaaien wij hier met hun veren en pronken we met hun gewoonten.”


GRAANCIRKELS: DE OOGST VAN 2023

Graancirkels gaan over verbinding, dat is Roeland Beljon na bijna dertig jaar wel duidelijk. Misschien is het wel de belangrijkste functie van graancirkels, zo stelt hij. Samen met zijn partner Nancy Polet staat Roeland sinds 1994 met dit fenomeen in verbinding: “Het aantal opgedane ontmoetingen, contacten en vriendschappen is niet inmiddels meer te tellen. Ons hele huidige leven en nagenoeg alles wat we privé en professioneel doen, is gebaseerd op de verbinding die de graancirkels ons gebracht hebben. Het afgelopen seizoen vormde hierop geen uitzondering!”


DE VAL VAN DE GRAANCIRKELS

Iemand die zich al sinds 1997 bezighoudt met graancirkels, is Robert Boerman. Al eerder schreef hij er twee boeken over. Maar nadat hij naar eigen zeggen het fenomeen een beetje zat was geworden, trok hij zich terug uit het graancirkelwereldje. Dat er nu toch een derde boek is, mag daarom een verrassing heten. De titel ervan – Alice in graancirkelland – is op z’n zachtst gezegd intrigerend. Daarom de vraag: wat heeft Robert na al die jaren over graancirkels te zeggen?


DE WIJSHEID VAN ONZE ORGASMES

Seksualiteit blijkt enorm bevorderlijk te zijn voor het functioneren álle onderdelen van je lichaam. In feite gaan seksuele extase en gezondheid hand in hand. Om te begrijpen waarom, moet je eerst erkennen dat seks niet alleen onder je middel gebeurt – seksuele extase is een ervaring voor het hele lichaam. En zelfs meer dan dat, het is een mind-body event.


KUNDALINI: DE ENERGIE IN JOUW BEKKEN

De kennis van de aanwezigheid van een mysterieuze bron van goddelijke energie in ons bekken, is wat alle religies met elkaar verbindt. Alle bekende profeten en verlichte leermeesters zijn er op een bepaald moment tijdens hun zoektocht naar de Grotere Werkelijkheid achter gekomen dat deze energiebron, in de yogatraditie kundalini-shakti genaamd, de sleutel is naar God, Allah, JHWH, de Tao, en het Nirwana. Het bewijs hiervan is terug te vinden in de heilige geschriften en iconografieën van de wereldreligies, meestal in de vorm van symboliek en beeldtaal.


SPIRITUELE KANDINSKY

Het is maar weinig bekend in de kunstwereld, laat staan bij het grote publiek, dat de Leringen van de Tijdloze Wijsheid en de theosofie in het bijzonder, een diepgaande invloed hebben gehad op de grondleggers van de moderne abstracte kunst. Veel moderne kunst wordt hierdoor maar ten dele begrepen, zoals vorige maand beschreven in deel 1. Het feit van deze invloed krijgt geleidelijk wel meer erkenning. Maar hoe het hun kunst beïnvloed heeft is, hoe beknopt ook, onderwerp van dit artikel. Alle citaten zijn uit Concerning the spiritual in art, tenzij anders vermeld.


IENKE’S DROOM

In het vorige nummer van ParaVisie Magazine kon je de eerste bijdrage van droomexpert Ienke Goldewijk lezen. Vanaf nu mogen we ons iedere maand verheugen op een verhelderend artikel van haar hand. Over dat wat we dagelijks allemaal doen, maar toch nog zo onbegrepen is: dromen… Maar wie is Ienke eigenlijk en waar haalt zij haar wijsheid vandaan? Interview!


VORIGE LEVENS & VERDOVENDE MIDDELEN

Reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele adviseert een vriend – die opeens overal veren tegenkomt – om een vorig leven te bekijken. Maar dan moet wel eerst de mist in zijn hoofd oplossen. “Want”, zo stelt Marianne: “soms zitten restjes verdovende middelen die opgeslagen zijn in iemands aura, het verkrijgen van inzicht in de weg.”


WAAROM GOED AARDEN LASTIG IS

Je kent het wel: proberen te aarden. Met je blote voeten in de tuin lopen, visualisaties doen, met je aandacht naar je lichaam gaan, hardlopen of vrijen. Er zijn verschillende manieren om meer geaard te raken. Maar vaak verliezen we deze aarding vrij snel weer. We willen wel, maar het lukt niet. Hoe komt dat? Na haar jarenlange ervaring met stilteretraites en haar ontdekkingen en belevenissen als energetisch therapeut, heeft Sylvie Lazet wel een idee….


DE SPIRITUELE WERELD OVER KARMA

Mediumschap geeft medium Matthijs de Leng al ruim veertien jaar een dierbare verbinding met de spirituele wereld. Nog iedere dag leert hij bij. Tijdens de contacten met de spirituele wereld worden vaak onderwerpen aangesneden met een nieuw licht op allerhande spirituele onderwerpen. In een serie artikelen behandelt Matthijs onderwerpen die door de spirituele wereld aan hem zijn gegeven. In deze aflevering: karma!


JE GODDELIJKE PLAN VERVULLEN

In de vorige artikelen (zie de ParaVisies van maart t/m juni) hebben we uiteengezet wat er volgens de Mysterieschool nodig is, willen we in dit leven, of het volgende, onze eigen hemelvaart verdienen. In dit deel belichten we de volgende noodzakelijke stap: de vervulling van je goddelijke plan. Als je je goddelijke plan niet hebt vervuld aan het einde van je aardse leven, is er een grote kans dat je opnieuw moet incarneren om je missie alsnog uit te voeren.


DILEMMA!

In oktober begint medium Marion Berndsen weer met een nieuwe groep aan de opleiding mediumschap. Daar hoort een deel theorie bij, over de kosmische wetten. Marion: “Gek genoeg vinden sommige studenten dit thema oninteressant. En dat terwijl het juist deze kosmische wetten zijn die ons verbinden met het universum en alle energetische wezens. Sinds ik bewust deze wetten in acht neem, heeft mijn gave zich niet alleen versterkt, maar is mijn leven er ook interessanter en aangenamer op geworden.”


Plus: boekrecensies, winacties, de maandhoroscoop en een spectaculaire abonnee-aanbieding

DE OKTOBERUITGAVE VAN PARAVISIE BLIJFT NA TE BESTELLEN OP > WWW.EDICOLA.NL