PV 11 bestellen

Magazine: november

Bestel ‘m hier: https://edicola.nl/product/paravisienovembernummer-2023/

IN DE VOETSPOREN VAN MARIA MAGDALENA

Steeds meer vrouwen herinneren zich Maria Magdalena. De afgelopen 20 jaar heeft ze van een ondefinieerbaar en mysterieus personage uit de Bijbel de overstap gemaakt naar een vrouw waar steeds meer vrouwen zich in herkennen. Waar Moeder Maria vooral staat voor de compassievolle, zorgzame vrouw en de moeder der moeders, herkennen we in Maria Magdalena kwaliteiten zoals onze sensualiteit en seksualiteit, maar ook de passie en het vermogen om van binnenuit te creëren wat we in onze buitenwereld wensen. Michelle Shanti volgt haar naar het Schotse eiland Iona…


VERKIEZINGEN! EEN SPIRITUEEL PERSPECTIEF?

Huh? Een politiek boek als uitgangspunt voor een artikel in een spiritueel magazine? Kan dat wel? Dat kán wat ons betreft, al is het de uitzondering die de regel bevestigt. Waarom? Ten eerste mogen we zeer binnenkort met z’n allen weer naar de stembus. En ten tweede staat de vermeende link tussen spiritueel geëngageerden aan de ene kant en het Forum van Democratie en dienst lijsttrekker Thierry Baudet aan de andere kant, sinds de documentaire ‘Samenzwevers’ (2021) van Sunny Bergman, in de belangstelling.


‘SPIRIT SCHELDT NIET’

Ons menselijke waarnemingspotentieel is beperkt, al lijken sommigen meer van de omgeving mee te krijgen dan anderen. Wanneer noemen we een dergelijke gevoeligheid voor subtielere signalen een paranormaal talent? En kan beïnvloeding vanuit het ongeziene ook leiden tot lichamelijke en geestelijke problematiek? We bespreken het met de mediums Noëlle Marres en Frank Osinga.


INTERVIEW SIMONE FLAME

Dat de kinderjaren het meest bepalend zijn voor onze verdere levensontwikkeling, mag als bekend verondersteld worden. Maar dat er, ondanks opgelopen kwetsuren en ernstige zelfvervreemding, altijd hoop blijft op een betekenis- en vreugdevol bestaan, bewijst het verhaal van de 35-jarige Simone Flame. Dat juist plantmedicijnen haar soelaas boden, past wel bij deze excentrieke en inspirerende jongedame, wiens leven in het teken van vrijheid, liefde en zelfexploratie staat.


YULE NACHTEN

Veel mensen denken dat de viering van Kerst in de eeuwen na de geboorte van Christus is ontstaan en dat het de kerk is die deze viering in het  leven heeft geroepen. In feite werd Kerst pas in de negende eeuw een grootse christelijke viering. Maar er is bewijs dat ruim voor de Bronstijd, dus langer dan vijfduizend jaar geleden, de tijd die nu Kerst heet voor onze voorouders al heilig en gewijd was en met rituelen gevierd werd.


4 LEVENSFASEN, 9 TYPES, 7 DAGEN EN 5 JAREN

Wayan Suriada woont al zijn hele leven op Bali. Hij ademt spiritualiteit zonder daar goeroe-achtig of wijsneuzerig over te doen. Speciaal voor ParaVisie deelt hij zijn Balinese kennis over hoe je je afstemt op het natuurlijke ritme van het leven. Met als resultaat: meer succes en minder stress. Dat alleen klinkt al heerlijk, toch?


AUTONOOM DROOMWERK

 In je dromen stuit je op onderliggende patronen die misschien al vele generaties lang invloed uitoefenen vanuit de onderstroom. Maar als het een terugkerend thema is, dat zich keer op keer herhaald, dan is het persoonlijk van belang en kun je er vanuit gaan dat het te maken heeft met de karmische rolpatronen die zich in je directe omgeving uitspelen. 


EEN NIEUW DRAKENBEWUSTZIJN

Zoals de vibratie op Aarde sterk aan het veranderen is, zo kun je ook merken dat de hulp die er vanuit de Lichtwerelden naar ons toekomt van een steeds hogere trilling is. We bevinden ons in een ascensieproces, waarbij we samen – als genoeg mensen ontwaken en hun Licht werkelijk op de planeet gaan verankeren – een Nieuwe Aarde kunnen creëren. Eén van de groepen Lichtwezens die ons bij dit proces ondersteunen, zijn de draken!


SPIRITUELE VERKENNING VAN HET GENDERVRAAGSTUK

Talloze gender-identificatiemogelijkheden zijn als paddenstoelen uit de grond geschoten en men identificeert zich dat het een lieve lust is. Er schijnen 100 verschillende genders te bestaan, waaronder androgyn, bigender, demigender, dubbelslachtig, femme to male, gender nonconforming. Wat zijn nou verschillende spirituele invalshoeken die we op genderidentificatie kunnen hebben?


WENNEN AAN IMMIGRANTEN

Een boze cliënte van de Haagse coach Peter den Haring heeft een appeltje met haar ouders te schillen, ook met haar oudere broer en met een van haar buren. “Iedereen wil dat IK mij aanpas”, schreeuwt Arwen bijna. “IK wil dat ZIJ zich aanpassen, gvd!” Want? Haar ouders willen niet ophouden met roken en ongezond eten, haar broer verheft bij elk gesprek zijn stem en de buren draaien housemuziek tot laat. De wijkagent heeft er zijn handen al aan vol gehad, maar niets helpt. Of Peter raadt weet…


HET KRENG, HET DUEL & DE TWEE DODEN

Relatieproblemen kun je vaak oplossen. Als de liefde over is, dan wordt het lastiger. Soms is er sprake van oud zeer uit voorbije levens. Bij zulke relatieproblemen gaat het hart van reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele altijd een tikkeltje sneller kloppen. Zielen komen elkaar opnieuw tegen in andere incarnaties om te leren hoe het is om lief te hebben; ‘houden van’ gaat gepaard met vallen en opstaan. Cliënte Lotte voelt zich geclaimd door haar vriend Bor; ze durft hun relatie niet te beëindigen. Spelen schuldgevoelens uit een eerder leven een rol?


DE SPIRITUELE WERELD OVER EGO & ZIEL

Mediumschap geeft medium Matthijs de Leng al ruim veertien jaar een dierbare verbinding met de spirituele wereld. Tijdens zijn contacten met de spirituele wereld worden vaak onderwerpen aangesneden met een nieuw licht op allerhande spirituele onderwerpen. In een serie artikelen behandelt Matthijs onderwerpen die door de spirituele wereld aan hem zijn gegeven. In deze aflevering: ego vs. ziel!


JE ELEKTRONISCHE GORDEL TRANSMUTEREN

In de vorige artikelen hebben we uiteengezet wat er volgens de Mysterieschool nodig is, willen we in dit leven, of het volgende, onze eigen hemelvaart verdienen. In dit deel belichten een volgende stap: het transmuteren van je elektronische gordel. Wat is je elektronische gordel? Het is de negatieve energie die zich in je aura heeft opgehoopt rond het onderste deel van je lichaam, in de vorm van een pauk.  


Plus: winacties, de maandhoroscoop en een spectaculaire abonnee-aanbieding