PV 9 bestellen

‘DROMEN ZIJN SCHATTEN’

Wat betekent het eigenlijk om te werken met je dromen? “Het betekent dat wanneer we verantwoordelijkheid nemen voor onze droominhoud en de manier waarop we ons innerlijk ontwikkelen, we óók verantwoordelijkheid nemen voor ons leven en de manier waarop we ons naar buiten toe ontwikkelen. Dat gaat hand in hand. Dromen brengen ons bovendien dichter bij de geestelijke wereld en helpen ons bij het afstemmen op de geschiedenis en het wezen van de aarde, de mysteriën van de mens en het wonder van de innerlijke natuur”, aldus droomexpert Ienke Goldewijk. Vanaf dit nummer deelt Ienke maandelijks haar dromenwijsheid met ons. In haar allereerste bijdrage verkent ze het weidse droomlandschap, van lucide dromen tot nachtmerries en van droominterpretatie tot het leren onthouden van je dromen.


UFO’s, ALIENS, EEN HEMELS CONCERT & 2 PANISCHE VISSERS

Nu UFO’s weer volop in de belangstelling staan, worden oude, opzienbarende zaken opnieuw onder de loep genomen. Zo ook de vermeende ontvoering door ruimtewezens van de vissers Charles Hickson en Calvin Parker in het Amerikaanse Pascagoula. Het is een affaire die destijds, dit jaar exact een halve eeuw geleden, heel wat opschudding veroorzaakte, vanwege het sensationele karakter van het verhaal en de betrouwbaarheid van de getuigen. Maar nu is er nieuw bewijs. Aanvullende getuigenverklaringen, onthullende hypnose-sessies en bizarre randverschijnselen. Wat gebeurde er werkelijk, daar op die steiger aan de Pascagoula rivier? En wat wilden de ontvoerders ons vertellen? Lees. En huiver…


DE JEANNE d’ARCS

De enige, echte Jeanne d’Arc (1412-1431) vocht als legeraanvoerder tegen de toenmalige Engelse overheersing in Frankrijk. Af en toe denken mensen dat ze Jeanne d’Arc zijn geweest in een vorig leven, maar dan gaat het om ándere vorige levens met gelijkenissen, zoals eindigen op de brandstapel. Of om herinneringen aan voorbije levens van soldaten en trouwe volgelingen van ‘de maagd van Orléans’. Reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele-den Boer vertelt over cliënte Brenda, die het spannend vindt om haar innerlijke stem te volgen. Wat heeft Brenda’s probleem te maken met Jeanne d’Arc?


DE SPIRITUELE WERELD OVER GOED EN KWAAD

Mediumschap geeft medium Matthijs de Leng al ruim veertien jaar een dierbare verbinding met de spirituele wereld. Nog iedere dag leert hij bij. Zijn toewijding ligt vooral bij de spirituele filosofie en muziek. Matthijs: “Spirituele filosofie is van grote invloed op hoe ik naar de wereld kijk. Ik kan niet anders zeggen dan dat het aan de basis van mijn ontwikkeling als mens ligt.” Tijdens de contacten met de spirituele wereld worden vaak onderwerpen aangesneden met een nieuw licht op allerhande spirituele onderwerpen. In een serie artikelen behandelt Matthijs onderwerpen die door de spirituele wereld aan hem zijn gegeven. In deze tweede aflevering: de keuze tussen goed en kwaad.


‘IK ZOU MIJN GAVE ZÓ INRUILEN’

In deze serie artikelen schrijven we maandelijks over ‘gewone’ mensen die in contact staan met één of meerdere overleden dierbaren. Dergelijke verhalen komen vaker voor dan we geneigd zijn te denken. De verhalen zijn echt en bieden troost. Ze tonen het bestaan aan van een fijnstoffelijke wereld die soms zo dichtbij en andere keren weer zo veraf lijkt. Maar het is een wereld waar we allemaal, zonder uitzondering, vandaan komen en weer naar op weg zijn. In deze aflevering vertelt Cindy Jansen (35) over haar ervaringen met haar overleden neef William: “Toen hij me dát vertelde, dacht ik: wauw… ik moet de krant bellen!”


VAN DODENTREIN NAAR HELINGSTREIN

In 2009 kreeg Joyce Beckker, in een voor haar lastige periode, intuïtief een hulpmethode door die ze ‘Rejoyce Xpress’ is gaan noemen. De methode werkt met innerlijke treinreizen die leiden tot bevrijding van oud zeer. Nu, bijna 15 jaar later, ziet ze het grotere plaatje. Joyce: “De methode is niet langer ‘alleen’ bedoeld voor het helen van mijn en andermans onderdrukte pijn in het hier en nu. Het is tevens mijn zielscreatie om het trauma uit mijn vorige leven, dat zich afspeelde tijdens de Tweede Wereldoorlog, te transformeren in heling.” Hoe de trein voor Joyce 180 graden draaide in betekenis en bestemming, deelt ze in dit artikel graag met je.


HET SPIRITUELE IN DE MODERNE KUNST

Als we iets drinken uit een Mondriaanbeker realiseren we ons meestal niet welke spirituele betekenis het schilderij voor Mondriaan zelf had. Veel van dit soort afbeeldingen zijn zo vercommercialiseerd dat ze hun betekenis hebben verloren en we geneigd zijn niet verder te kijken dan de beroemdheid of status ervan. En dat is jammer, vindt Corné Quartel, zelf kunstenaar: “Veel moderne kunst wordt slechts gedeeltelijk begrepen. Bijvoorbeeld omdat men de intenties van de kunstenaar buiten beschouwing laat. Zo is het eigenlijk opmerkelijk dat slechts weinigen, óók in de kunstwereld zelf, weet hebben van de impact van bijvoorbeeld de theosofie en meer in het algemeen de Leringen van de Tijdloze Wijsheid op de meeste pioniers van de moderne abstracte kunst.”


‘ZO MOET HET IN HET HIERNAMAALS VOELEN’

Tijdens de opleiding mediumschap die Marion Berndsen geeft, wordt weleens met engelen gewerkt. Het is een energie waar haar studenten graag mee aan de slag gaan. Toch ziet Marion ze zelf nauwelijks, die engelen. Maar die ene keer vergeet ze nooit meer: “Ineens werd ik door vleugels van mijn bed getild. Er kwam een energie over me heen die zó geruststellend was, zó liefdevol en zó zacht, dat ik er geen woorden voor heb.”


DE KRACHT VAN DE STILTE EN HET DONKER

Stilte… Je houdt ervan of je houdt er niet van. Hetzelfde geldt voor het donker. Steeds meer mensen volgen stilteretraites en darkretreats, waarbij ze dagen en soms wekenlang in de stilte mediteren of in het donker aanwezig zijn. Maar wat levert ze dat nu op? Voor de meeste mensen zijn deze concepten ongeveer het laatste wat ze willen. Veel mensen gaan liever dood dan een week de stilte in. Of een stille darkretreat, helemaal de hel! Wat maakt stilte en duister dan toch zo heilzaam?


GEDEELDE SMART

Wandelen doet de cliënt van astrocoach Peter den Haring alleen op herhaaldelijke aandrang van zijn huisarts. Buiten komt hij slechts als er een zwaailicht voor zijn deur blijft branden. Hij heeft een leven van dure restaurants achter de rug, maar sinds hij de wanhoop van geknevelde kreeften in zo’n restaurantaquarium is gaan voelen (zegt hij), kan ook dát niet meer. Hij noemt zichzelf tegenwoordig hoogsensitief en dat mag, maar Peter twijfelt aan zijn motief. Er is namelijk veel relatiestress…


JE BENT NIET WAT JE DENKT

Heb jij dat ook? Dat je hoofd vol zit met allerlei gedachten? En dat je dan denkt: waarom denk ik hieraan? Weet dan dat je niet bént wat je denkt. Gedachten kun je sturen en op een rijtje zetten. En misschien nog wel de meest verrassend conclusie: veel gedachten zijn niet van ons, maar pikken we op uit onze omgeving!


Plus: boekrecensies, winacties, de maandhoroscoop en een spectaculaire abonnee-aanbieding

BESTEL DE SEPTEMBERUITGAVE HIER