Sarcasme of angst voor taboe?

Ken je dat? Mensen die je een hak zetten, je beoordelen zonder te weten waar je verhaal over gaat? Sommigen onder ons laten sneller de tong rollen dan de hersens werken. Zij staan niet stil bij wat ze zeggen of wat de ander precies bedoelt. Zo heb ik het meermaals meegemaakt dat ik, na mezelf als medium voorgesteld te hebben, bespot word: ‘Oplichting!’ en: ‘Je leeft in je eigen sprookje’. Het zijn slechts voorbeelden van uitspraken die ik persoonlijk voorbij heb horen komen. Opvallend genoeg komen ze juist vaak van diegenen die nadien toch nog even een privéberichtje sturen met de vraag of ik ze misschien helpen kan. Ik vraag mezelf dan af: is dit sarcasme? Of heeft het eerder te maken met grootdoenerij? Met het zichzelf voorhouden van een masker om aan de sociale conventies te voldoen en een taboe onaangeroerd te laten? Vaak zet ik deze mensen schaakmat en laat ik ze met open mond achter.

‘Sommigen onder ons laten sneller de tong rollen dan de hersens werken’

Het kan ook nog anders. Mensen die niet oprecht openstaan voor het mediamieke, maar toch uit nieuwsgierigheid je uit de tent proberen te lokken. Zulke personen doorzie ik vaak helemaal. Het gevolg is meestal een meer of minder bewuste ontkenning van de werkelijkheid. In de plaats van naar zichzelf toe eerlijk en open te zijn en te erkennen dat mijn omschrijving hout snijdt, gaat men afblokken. Bijvoorbeeld door mij het gevoel te willen geven dat ik met mijn waarneming fout zit. Meestal geschiedt dit vanuit angst, vanuit de benauwdheid om zichzelf tegen te komen in de werkelijkheid. Al weten ze stiekem donders goed dat mijn waarnemingen gebaseerd zijn op waarheid, ze willen tóch liever hun openheid in een geheim doosje bewaren. Ik til hier zwaar aan. Niet zozeer voor mezelf als medium zijnde, maar eerder naar de persoon zélf toe. Want naar mijn gevoel hebben juist de mensen die zo handelen openheid, een luisterend oor en liefde nodig!

‘Meestal geschiedt het afblokken vanuit angst om zichzelf tegen te komen in de werkelijkheid’

Het gaat gelukkig soms ook anders. Sterker: vaak zelfs. De meesten onder ons aanvaarden immers de mogelijkheid van een boodschap uit het universum, een groet van een overleden dierbare, een inzicht in de toekomst of een verduidelijking van een ondervonden probleem. Gelukkig maar! Want het maakt het gewicht dat men met zich meedraagt vaak veel lichter. En het geeft mij ondertussen enorme voldoening om mensen blij en dankbaar te zien. Juist dát geeft me weer de energie en kracht om me elke dag opnieuw voor mijn medemens in te zetten.

Conclusie? Of dit nu taboe is of niet, dat mag je zelf beslissen. Eén ding weet ik: je lichaam en geest verlichten, je goed in je vel voelen en genieten van alles rondom je, is onbetaalbaar. Hier draait het om in het leven! Wees vriendelijk en eerlijk naar jezelf toe en geniet van je ‘zijn’. Dit straal je uit naar alles en iedereen rondom je.

 

Medium Katarina

Contact: Spiritualwings18@gmail.com