September nabestellen

De septemberuitgave bestel je hier: https://edicola.nl/product/paravisie-september-2024/

COACH ISHTARA HAD INCARNATIESPIJT

Ishtara Araminta – naast moeder, partner, coach en auteur ook gewoon student van het leven – omschrijft zichzelf als iemand die heel erg haar best doet om in dienst te staan van een groter verhaal. Een verhaal dat gaat over het goddelijke (‘the Divine’) waarmee zij in contact zegt te staan. Ooit was het anders: “Ik had zo sterk het gevoel dat ik hier niet hoorde te zijn, dat ik een poging ondernam om aan dat zijn een einde te maken. Het mislukken daarvan deed me uiteindelijk ontwaken in een andere realiteit.”


COLUMN ROBERT BRIDGEMAN: ‘OORLOG… ZO OUD ALS DE MENSHEID?’

Er hangt oorlog in de lucht. De propagandamachines draaien op volle toeren. Nederlanders worden door hooggeplaatste militairen gewaarschuwd om voedsel en een wereldontvanger in huis te halen voor de op handen zijnde oorlog. De sneuvelbereidheid van Nederland wordt gepeild en de herinvoering van de dienstplicht overwogen. Na een intermezzo met ‘Arabische terroristen’ zijn we weer terug waar we waren: in de Koude Oorlog!


NIEUWE OPENBARING: LIEFDE VOOR ALLES

Veel mensen kennen het leven en de leer van Jezus van Nazareth alleen uit de Bijbelse overlevering. Maar als je verder kijkt, kun je veel meer te weten komen over wat deze grote Wijsheidsleraar 2000 jaar geleden bracht, wat Zijn lessen ons vandaag de dag te zeggen hebben en wat de achtergrond is van Zijn leven op aarde en zijn gewelddadige dood. Je kunt bijvoorbeeld ontdekken dat Jezus niet aan het kruis hoefde te sterven, dat Hij geen dogma’s, riten of cultische handelingen voorschreef en bemiddelaars tussen God en de mens overbodig achtte. Sterker: Jezus heeft geen religie willen stichten.


BOODSCHAPPEN IN HET WATER

Lilian Wassenaar is al een tijd bezig zich te ontwikkelen op spiritueel vlak. Ze heeft diverse cursussen in magnetiseren, healing, mediumschap en trance gevolgd, maakt deel uit van hele mooie cirkels en heeft al heel veel teachers en medestudenten ontmoet die haar hebben geholpen bij haar ontwikkeling. Maar uit alles blijkt welke kant zij op moet: het samenwerken met de spirituele wereld om deze aan een breed publiek te introduceren. De manier waarop, is een bijzondere: door middel van water maakt zij samen met gidsen mediamieke en helende kunst!


COLUMN MICHELLE SHANTI: ‘DE SPIRITUELE & SEKSUELE KRACHT VAN JE BAARMOEDER’

Wist je dat je lijf voor een groot deel je intuïtie definieert? En dat je lichaam kan leren luisteren naar de signalen die het afgeeft in de interactie met de mensen om je heen, zowel in je privéleven als in je werk? Zo kun je bijvoorbeeld ontdekken of het goed voor jou is om de verbinding met een specifiek persoon aan te gaan, of dat je deze mens misschien meer op afstand kan houden. Dit kun je doen door aan iemand te denken en vervolgens je lichaam te  scannen op beweging en doorstroming of juist op stagnatie.


EINDTIJD OF EEN NIEUW BEGIN?

‘Baas Nederlandse landmacht waarschuwt voor oorlog met Rusland’; ‘Europa moet zich serieus voorbereiden op een oorlog met Rusland’; ‘Is er een kans op een Derde Wereldoorlog?’ Zomaar wat koppen uit het nieuws van begin 2024. Al in het Nieuwe Testament lezen we dat wanneer we ‘berichten horen over oorlog of oorlogsdreiging’ het einde der tijden aanbreekt. Houdt dit inderdaad verband met de actualiteit? Gerard Aartsen onderzoekt.


COLUMN MONIQUE TIMMERS: ‘DE GENADE VAN VERGEVING’

Pas wanneer er op basis van zuivere afstemming vergeven wordt, kan men een andere werkelijkheid betreden. Een waarheid die compleet verschilt van wat men ooit eerder heeft ervaren. Dat is de werkelijke transformatie die nu gaande is, dat is de wedergeboorte. Het heeft alles te maken met het volledig afzweren van elke vorm van oordeel.


SPIRITUELE STERVENSBEGELEIDING

Er komt een moment dat we afscheid nemen van mensen van wie we houden. Lang niet gemakkelijk om geliefden los te laten. Evenzo voor de mens die op sterven ligt. Waar kunnen we uit putten om dit te plaatsen, te dragen en van waarde te maken? ParaVisie gaat op zoek naar antwoorden en spreekt af met Marie-Claire van der Bruggen, schrijfster van Spirituele stervensbegeleiding.


REIZEN VERRUIMT DE GEEST

Reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele ging een week op vakantie naar Turkije. Het eeuwenoude havenstadje Side met Romeinse ruïnes trok haar aan als een magneet. Wist je dat vakantiereizen naar het buitenland vorige levens kunnen triggeren? “Op een diepe bewustzijnslaag herinnerde het all inclusive bandje Sam aan een oude traumatische ervaring.”


COLUMN LIESBETH VAN DIJK: ‘IK MAAK ME ZORGEN’

Als ik word gevraagd om een column te schrijven, schiet ik meteen in de stress. Gedachten als ‘Dat kan ik helemaal niet’ en ‘Waar moet ik het over hebben?’ overheersen. Mijn leven is niet zo bijzonder. Tuurlijk, ik geef als medium veel consulten, ben sociaal actief en ontmoet de nodige bekende persoonlijkheden tijdens mijn werkzaamheden voor radio en tv. Maar is dat genoeg voor een interessante column in een spiritueel magazine als ParaVisie? Help!


WIE BEN JIJ ALS NIEMAND KIJKT?

Totaal zen in je meditatieklas en daarna vloekend in het verkeer. Je vastlijmen aan de snelweg, maar wel lekker met het hele gezin naar Ibiza op vakantie. Het is menselijk om een vat vol tegenstrijdigheden te zijn. Ook (juist?) in de spirituele wereld. Daarom stelt journalist Marianne ter Mors zichzelf de vraag: wie ben ik als niemand kijkt? Hoe beleef ik écht mijn spiritualiteit?


COLUMN TIJN TOUBER: ‘MEDITATIE IN ACTIE’

De laatste maanden kom ik steeds vaker in aanraking met mensen die als kind te maken hebben (gehad) met ritueel misbruik. De verhalen zijn schrijnend en hoe meer ik mij erin verdiep, hoe meer ik zie dat het niet om incidenten gaat, maar om een groot en goed georganiseerd netwerk met vertakkingen in de hele samenleving.


DE MYTHE VAN DE VLIEGENDE SCHOTEL

Nu de officiële naamswijziging van UFO naar UAP inmiddels bijna ingeburgerd is, valt te beargumenteren dat de eerste fase van het fenomeen, officieel begonnen in 1947, inmiddels achter ons ligt. Tijd om terug te blikken, moet de Engelse auteur Chris Aubeck gedacht hebben. In zijn boek Saucers schetst hij de opkomst van de zogenaamde ‘vliegende schotel’ en de herkomst van dit iconische beeld. En wat blijkt? Die vliegende schotels waren helemaal geen vliegende schotels. Holy Moly!


WROETMUIZEN OP REIS

Dymph Brauckmann en Rob Bavelaar maakten hun agenda’s leeg en trokken zich zes maanden terug in de buitenlandse natuur. Om ruimte te scheppen voor hun innerlijke reis. Dymph: “Weg van dat wat de buitenwereld van ons verlangde. Terug midden in de natuur, nauwelijks wifi. Kortom: back to basic.”


Plus: nieuws, winacties, de maandhoroscoop, overdenkingen bij de Tarot en spectaculaire abonnee-aanbiedingen