Sterrenbeeld Kreeft

Hard van buiten, soft van binnen

Op 20 juni ging de Zon van Tweelingen naar Kreeft. Kreeft is het vierde teken van de dierenriem en heeft als element water. Water gaat over gevoelens en past zich natuurlijk aan. Water is zacht en doordringbaar, maar kan ook koud en hard zijn. Als je een duik neemt in een heerlijk ogend zwembad en dan plat op het wateroppervlak landt, weet je hoe hard. Water is kwetsbaar, maar kan ook landschappen vormen.

Kreeften zijn diertjes met hun skelet aan de buitenkant. Van binnen zijn het weekdieren. Daarom kan een Kreeft keihard lijken, maar meer dan zelfbescherming is het niet. Blaffende honden bijten niet. Kreeften willen graag zorgen voor andere mensen. Ze hebben altijd een bord eten, een logeerbed en een brede schouder. Soms raken ze verstrikt in de veelheid van hun eigen emoties en dan ontstaat er drama. Veel drama. Teveel drama. Hen op dergelijke momenten niet serieus nemen, is emotionele kamikaze. Want voor de Kreeft is het levensecht en levensgroot. Laat ze uitrazen en uithuilen, maar laat je niet emotioneel te pakken nemen. Begrenzen mag en moet ook, want ze kunnen het zelf dan niet.

Kreeften zijn warme mensen die van gezelligheid en familie houden. Oude foto’s bekijken is een favoriete bezigheid, omdat ze dan hun verleden doen herleven. En daar is een Kreeft gek op. Hij houdt van geschiedenis, oude gebouwen met een rijke historie en kijkt alle historische films die hij kan vinden. Huilen bij een zielige scene, zuchten bij zoete romantiek en teleurgesteld zijn als het afgelopen is.

Omdat Kreeft empathisch is en inleven vanzelf gaat is hij een goede toneelspeler. Maar ook een goede therapeut.

© Elodie Hunting, www.horoscoopboek.nl