Synchroniciteit is geen boodschap van boven!

Veel spirituele boodschappers zeggen vaak dat je de synchroniciteit moet volgen. Maar zij vergeten onderscheid te maken. Er zit wezenlijk verschil tussen synchroniciteit en intuïtie. Een belangrijk verschil wat heel wat uit kan maken in het leiden van jou leven!

Hoe zit dat?

Synchroniciteit kan ik het best uitleggen als een soort déjà vu. Je komt telkens weer hetzelfde tegen. Bijvoorbeeld dat je dezelfde persoon lijkt te zien overal om je heen. Of dingen geassocieerd met die persoon. Intuïtie kan ik nu het best uitleggen als: het leven komt naar je toe. Je wordt getipt over iets of iemand, en dat voelt goed. Het wordt je heel gemakkelijk gemaakt. Het pad wordt voor je uitgelegd.

 

‘Synchroniciteit is de spiegel van je binnenste’

 

Synchroniciteit is de spiegel van je binnenste. Je komt steeds tegen wat binnen in jou leeft en gezien wil worden. Zo kan het zijn dat je steeds een persoon om je heen lijkt te zien, die even belangrijk is in jouw proces. Waar je even veel mee bezig bent. Het is intern aanwezig. Het wil niet zeggen dat deze persoon jouw soulmate of tweelingsziel of geliefde is. Het is puur een spiegel. Meer niet. Soms heb je synchroniciteit met een plek; je komt overal de plaatsnaam tegen. Dat wil niet zeggen dat je naar die plek toe moet. Het is geen hint van het universum. Het is de boodschap dat die plek iets met jou doet, iets wat je nader mag bekijken.

Wanneer het universum je stuurt

Een goed voorbeeld van het universum dat je stuurt is het verhaal over mijn kat. Ik heb mijn kat ontmoet in Griekenland, op het eiland Kos. Het pad werd voor mij uitgelegd, zodat het zo gemakkelijk werd om hem mee te nemen, dat ik dat gewoon wel moest doen! Ik ging eten bij een restaurantje van een leuke Griekse man, die een Nederlandse vriendin had. Er liepen daar wat katten rond op het overkoepelde buitenterras. Ze waren duidelijk dierenvrienden. De man vertelde dat zijn zus dierenarts was. Zij zat met haar praktijk vlak achter mijn hotel. Ik ben met haar gaan praten en ze vertelde me hoe simpel het was; een belletje naar de vliegmaatschappij, even inenten en het is gebeurd! Zo gemakkelijk was het voor me. Het pad lag er al, kant en klaar.

 

‘Het pad lag er al, kant en klaar’

 

Vergissing

Als je synchroniciteit als sturing beschouwt, ga je wellicht denken dat iemand je soulmate is, terwijl die persoon totaal geen interesse in jou heeft. Dan raak je wellicht geobsedeerd en vast in een patroon. Dat is niet de bedoeling. Het is de bedoeling dat je ernaar gaat kijken: ‘Bedankt voor deze informatie, wat wil het mij vertellen?’ ‘Wat mag ik gaan zien?’ Bij je intuïtie is sturing duidelijk: het is alsof een bepaald product wordt uitgelicht. Je kijkt naar een boekenkast en juist dat ene boek staart je aan. Of je voelt vanbinnen rillingen als je informatie leest over een workshop die voor jou geschikt is. Voel je niks en ga je inmiddels aan jezelf twijfelen of je wel goed kan voelen? Je zit je waarschijnlijk gewoon blind te staren op de verkeerde hoek.

Keuzes maken

Ik ben vast niet de enige die moeite heeft met keuzes maken. Deze informatie is doorslaggevend voor mij. Luister naar je lichaam, naar binnen toe. Stel veel vragen! Vragen die je jezelf kan stellen:

  • Wat wil deze informatie mij vertellen?
  • Wat ontvang ik bij deze plek of persoon?
  • Wat mag aan het licht komen?
  • Welke mogelijkheden heb ik?

Auteur: Angela Coulet

Angela Coulet geeft gezondheidscoaching door middel van persoonlijke en online begeleiding. Ze is een gids die je helpt in je transformatie. Ze vindt het belangrijk dat je zelfredzaam wordt. Wil jij weten waar je blokkades liggen? Vraag een online consult aan. Dit is een videogesprek waarbij Angela je energetisch scant op je blokkades en vertelt welke emotie erachter ligt. Hierbij is het aan het licht gebracht en geeft ze je advies voor het proces van verwerken. Meer info: http://impulsgezondheid.nl/voorbij-de-beperking/