Terug in de tijd

Een retreat op ceremoniële oertijdplekken op het eiland Sardinië, een psychedelische reis, terug in de tijd? Ga mee met twee onorthodoxe researchers in een uniek actueel onderzoek. Spannend!

‘Dit eiland werd in de prehistorie beschouwd als een plaats om jezelf weer op te laden’

Het mystieke eiland Sardinië ligt 190 kilometer ten westen van het Italiaanse vasteland, zuidelijk onder Corsica. Toeristen waarderen vooral de 1.800 kilometer aan kustlijn met paradijselijke stranden en intieme baaitjes, wijngaarden en eikenbossen. Het is net zo groot als Nederland, maar het heeft slechts 1.65 miljoen inwoners. De noordelijke kust wordt de Costa Smeralda genoemd naar zijn diepgroene kleuren. Het middeleeuwse vestingstadje Castelsardo, de flamingo’s en de grotten van Neptunus (Grotta di Nettuno) staan voor de vaste toeristische excursies. Maar er is veel meer! Wat weinigen weten, is dat Sardinië 6.000 jaar geleden een plek voor diep spiritueel en astronomisch onderzoek was. Dit eiland werd in de prehistorie beschouwd als een plaats om jezelf weer op te laden. Niet voor niets noemen Italianen dit het Isola Mito, het mythische eiland. De Griekse wijsgeer Plato beschreef ooit een magisch eiland met 20.000 torens. Sardinië moet het zijn! Dat aantal lijkt trouwens overdreven. Van de circa 7.000 originele astronomische uitkijktorens staan er nog zo’n 3.000 overeind. Ze werden in de bronstijd van vulkanisch gesteente opgebouwd.

Sardinië, dat is veel groen, watervallen, heuvels, stenen, zee en cultuur. Wandelen in een prachtige, avontuurlijke omgeving. Klimmend en klauterend op nagenoeg onbekend terrein, maar met een uiterst ervaren gids, kun je ceremoniële plekken uit die diepe prehistorie bezoeken. Er zijn namelijk, inmiddels diep verscholen in de natuur, duizenden kleine en grotere eredienstbouwsels te vinden die ooit afgestemd waren op de bewegingen van zon, maan, sterren, seizoenscycli en levenscycli. Nooit vergeet je meer die speciale plekken om schitterende zonsondergangen te ervaren en om ’s nachts naar de Melkweg te kijken. Zo’n punt met sterke energie is ideaal voor een diepe meditatie of bijzonder trancewerk. Wie nieuwsgierig is geworden naar het andere Sardinië, voorbij het toeristisch-oppervlakkige patroon, kan deze herfst mee op een verdiepingsreis. Een reis rond ontdekking en herontdekking, maar ook voor rust. De beroemde schrijver Robert Bauval heeft hier niet toevallig veel research gedaan voor zijn magische boeken. Onze supergids ter plaatse is Sam Pitzalis (55), een geboren Rotterdammer met een diepe liefde voor Sardinië, waar zijn roots liggen. Zijn Keep Alive Tours is lid van de Vereniging Van Kleinschalige Reisorganisaties (VVKR), compleet met garantieplan. Hij weet de weg naar wat feeënhuizen worden genoemd, diep uitgehakt in de granietrotsen, hij vertelt wat hij weet over de halvemaanvormige reuzengraven, de plaatselijke hunebedden. Hij wijst je op inscripties, labyrinten en ideale plekken voor individuele meditatie.

Deze groep moderne ontdekkingsreizigers kan meelopen met de schaapherder en zijn kudde, maar ook op rituele plaatsen deelnemen aan een Familie Opstelling onder begeleiding van de Haagse coach, astroloog, auralezer en therapeut Peter den Haring (74). Op andere momenten neemt hij je mee op een trancereis in de natuur, op zoek naar talenten en liefdes uit vorige levens. De groep verblijft in rustieke huisjes in wonderlijk rustige dorpen, langs de flank van de vulkaan, weg van het doorsnee toerisme. ’s Avonds biedt Peter je zicht op de karmische aspecten in je geboortehoroscoop. Misschien ben je ook meer dan gewoon geïnteresseerd in de leefstijl die op dit eiland zoveel mensen tot op zeer hoge leeftijd zo kerngezond houdt. Wij gaan in elk geval héél gezond eten: voedsel bereid door plaatselijke experts!

Van dinsdag 6 tot en met 13 oktober 2020 verwelkomt dit buitengewone eiland een kleine groep, rond tien personen. Voor de één zal deze reis spiritueel inzicht opleveren, een ander kan het ankeren in vertrouwen en energetisch opladen. Misschien ga jij voor een kompas bij je karmische levensopdracht?

Sam Pitzalis biedt ook hulp bij het boeken van de vliegreis Amsterdam-Olbia vv. De kosten van de retreat bedragen € 1110 voor 8 dagen, de vliegreis kost ongeveer € 80 (retour). We maken ook altijd gespreide betaling voor je mogelijk. Meer op www.peterdenharing.nl. Aanmelden kan via info@peterdenharing.nl.