Thema: oorlog

De oorlog is weer terug. Niet dat ze ooit weg was natuurlijk, maar toch. Zo voelt het: de oorlog is weer terug. De oorlog, waarin zoveel karma opgedaan, maar ook uitgewerkt wordt. Waarin zowel zaadjes voor toekomstig leed als voor toekomstige verlossing geplant worden. Waarin intens lijden, diep verdriet en dramatisch verlies bijna zij aan zij existeren met hartverwarmende broederschap, onbaatzuchtige zelfopoffering en extatisch bevrijdingsgeluk. Zo’n 70 miljoen mensen overleefden de Tweede Wereldoorlog niet. Velen daarvan keerden terug. In deze tijd. Om onverwerkt leed alsnog een plek te geven. Om te helen, om het anders te doen of om een boodschap van vrede te brengen.

Je leest alles over het thema oorlog in de mei-uitgave van ParaVisie Magazine. bestel ‘m HIER!

Magazine: mei

KEERDE HANNIE SCHAFT TERUG?

De oorlog is weer terug. Niet dat ze ooit weg was natuurlijk, maar toch. Zo voelt het: de oorlog is weer terug. De oorlog, waarin zoveel karma opgedaan, maar ook uitgewerkt wordt. Waarin zowel zaadjes voor toekomstig leed als voor toekomstige verlossing geplant worden. Waarin intens lijden, diep verdriet en dramatisch verlies bijna zij aan zij existeren met hartverwarmende broederschap, onbaatzuchtige zelfopoffering en extatisch bevrijdingsgeluk. Zo’n 70 miljoen mensen overleefden de Tweede Wereldoorlog niet. Velen daarvan keerden terug. In deze tijd. Om onverwerkt leed alsnog een plek te geven. Om te helen, om het anders te doen of om een boodschap van vrede te brengen. De Gelderse Nathasja Schadron is één van hen. Ze gaf, toen, haar leven voor de vrijheid. Maar de strijd, háár strijd, is voorbij: “Ik voel me veel vrijer nu.”


Spirituele beeldtaal

De mens heeft altijd geprobeerd het onbeschrijfelijke in beeldtaal uit te drukken. Het onzichtbare, goddelijke, werd begrijpelijk gemaakt met gebruik van wezens en objecten uit de zichtbare wereld. In heilige geschriften en godenmythes wemelt het van de dieren in allerlei soorten en maten. Ze spelen een heldenrol of ze vormen juist een gevaar. Deze dieren vertegenwoordigen bijna altijd aspecten van onze innerlijke wereld. Inzicht krijgen in waar een dier voor staat, kan ons helpen op onze spirituele weg. In dit artikel gaan we kijken wat we kunnen leren van de olifant, de slang en de krokodil!


De VKK: aandacht voor het innerlijk Licht

Er bestaat een katholieke kerk die veel niet-traditionele christelijke elementen in haar geloofsleer heeft opgenomen. Ze maakt gebruik van een pluralistische, esoterische godsdiensttheorie, die geen alleenrecht claimt op het waarheidsgehalte ervan, maar die elke godsdienst ziet als een facet van een overkoepelende totaalreligie. Deze Kerk gelooft in reïncarnatie en karma en heeft aandacht voor de inwerking van engelen op ons leven. Te mooi om waar te zijn? Nee hoor, het is de Vrij-Katholieke Kerk!


Stille ramp in de kledingindustrie

Lynn Kate Rosdorff (32) pleit als ‘zero waste textile artist’ voor een schone, eerlijke en duurzame kledingindustrie. Bewustwording brengen in de modewereld is haar missie. Dat doet ze op een kleurrijke, vreugdevolle manier zonder te vergeten het beestje bij z’n naam te noemen: “Wees je bewust van de hoeveelheid vervuiling en uitbuiting die de creatie van jouw kleding met zich meebrengt.” Ellen Worm, voor de laatste keer op pad voor ParaVisie Magazine, zocht haar op in haar atelier te Den Bosch.


Tatoeages & vorige levens

De afbeelding van een beschermengel op je schouder, een klavertje vier op de pols, een hart met de naam van een geliefde op je arm. Getatoeëerde symbolen op de huid, die staan voor geluksbrenger, beschermer of dierbare herinnering aan iemand. Het zijn tattoos die meestal positieve reacties opleveren, in tegenstelling tot bijvoorbeeld getatoeëerde doodskoppen of hakenkruizen. Regressie- en reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele vertelt over emotionele reacties op tatoeages en allergische huidreacties die met vorige levens te maken kunnen hebben, zoals levens uit de Tweede Wereldoorlog.


‘Rembrandt vertelt me wat ik moet doen’

Anneke de Lang woont in een hele rustige straat in een buitenwijk van Enkhuizen. Als je haar niet kent, loop je zo voorbij de woning. Aan de buitenkant is althans niets te zien van de grote schilderijen die ze al jaren maakt. Maar in een kamer op de eerste verdieping betreed je een paradijs, gevuld met geïnspireerde kunst. De engelen, lichtmeesters en overleden personen waarmee Anneke in contact staat, wijzen haar de weg. “Prinses Diana vroeg me haar te schilderen.”


Atlantis… Op weg naar het einde

De technische ontwikkelingen in Atlantis bereikten een hoogtepunt, terwijl de beschaving, in de letterlijke betekenis van het woord, niet meegroeide. Er waren nog steeds twee partijen die tegenover elkaar stonden. Aan de ene kant de zonen van Belial en aan de andere kant de Zonen van de Wet van Eén. Die laatste partij besefte dat de hang naar materialisme niet eindeloos ongestraft kon voortgaan. Uiteindelijk waren de zonen van Belial verantwoordelijk voor de totale vernietiging van het wereldcontinent Atlantis. Laatste deel van een tweeluik over de onthullingen die ‘De Bron’ daarover deed aan de slapende profeet Edgar Cayce.


77 jaar na dato… Eindelijk vrij!

Bijna waren ze gescheiden, ze woonden inmiddels apart. Ze konden elkaar niet meer vinden, raakten verstrikt in herhalende ruzies. Het lukte hen beiden bovendien niet om te manifesteren. Zij begon telkens aan iets, maar zette niet door en bleef zo maar dromen. En alles wat hij tot nu toe in zijn leven gedaan had, mislukte op de een of andere manier. Een consult in de praktijk van karmisch en familie-systemisch trauma healer Leonie Linssen leek een laatste poging om hun relatie te redden. Leonie: “Als snel werd mij duidelijk dat hun problemen oude wortels hadden.”


Jezus waarschuwde al voor burn-outs

De Bijbel staat vol met bijzondere verhalen. Verhalen die, als je ze letterlijk neemt, moeilijk te bevatten zijn. Maar voor wie verder kijkt dan de letterlijke betekenis van de woorden en meer naar de symbolische kant van de teksten kijkt, zoals Jezus met zijn gelijkenissen het ook bedoeld heeft, gaat een inspirerende wereld open. Een wereld waar we héél veel van kunnen leren. In dit artikel ontleedt energetisch werker Marieke Veldhuis de parabel van de tien bruidsmeisjes met de olielampjes.


Leren van je ouders of omgekeerd?

Geen suiker, geen frisdrank, geen klein of plastic speelgoed. Geen allergie-bevorderende kleding, geen uien, geen knoflook, geen voedsel dat over de uiterste houdbaarheidsdatum heen is. Niet naar de peuterspeelzaal, niet spelen met andere besmettelijke kinderen. Overal dreigt gevaar! Ouders die hun kids – vanuit hun eigen angstpatronen – verstikken en niet leren leven. Gelukkig zijn er steeds meer verstandige kinderen, zo constateert Peter den Haring.


Waarom het altijd weer goedkomt

Soms lijkt het leven donker en uitzichtloos. En lijken wij mensen zo ver afgedwaald van de semi-goddelijke wezens die we geacht worden te zijn. Op zulke momenten en bij dergelijke gedachten kan de vraag opkomen of het, alle positieve geluiden in spirituele kringen ten spijt, niet gewoon helemaal mis kan gaan met ons. Wanneer we dat vanuit menselijk oogpunt beschouwen misschien wel. Maar vanuit kosmisch perspectief doemt een heel ander scenario op. Een troostrijk scenario. Trancemedium Olaf van der Hoeven deelt het graag met ons.


Wat mei jou brengt…

Toen medium Anita de kaarten ging leggen voor de maand mei, zag ze constant het thema ‘veranderingen’ terug. Ja, het wordt een maand dat de dingen gaan veranderen. Zowel in de wereld als op persoonlijk vlak. De eerste maanden van het jaar is er ontzettend veel gebeurd. En toch leek het op persoonlijk vlak voor veel mensen maar niet in beweging te komen. Maar zodra je nu in beweging komt, gaat de boel stromen! Kies je kaart en lees wat mei voor jou in petto heeft…


En verder: columns van Bonnie Bessem, Robert Bridgeman, Ellen te Brake, de maandhoroscoop, boekrecensies en winacties.