UFO special blijft verkrijgbaar

Magazine: juni

THEMA: 75 JAAR UFO’s & ALIENS

Op 24 juni is het precies 75 jaar geleden dat de Amerikaanse zakenman Kenneth Arnold vanuit zijn sportvliegtuigje in de staat Washington negen objecten over de bergen van Mount Rainier zag vliegen wiens vliegmanoeuvres hij omschreef als ‘schotels die over het water ketsen’. Het iconische beeld van de vliegende schotel was geboren! Later kwamen daar nog andere iconische beelden bij, zoals dat van de grijze alien met de grote zwarte ogen. Niet meer weg te denken uit de populaire cultuur van tegenwoordig. Máár… Zijn we na 75 jaar werkelijk wat wijzer geworden over de oorsprong van de Unidentified Flying Objects (UFO’s), zoals ze vanaf de jaren zestig steeds vaker genoemd werden (tegenwoordig lijkt de term Unidentified Aerial Phenomena ofwel UAP in zwang)? Worden we wérkelijk bezocht door buitenaardse wezens? Of ligt een aardse verklaring meer voor de hand? In de nieuwe ParaVisie Magazine een special (45 pagina’s!) waarin we diverse aspecten van het ufofenomeen verkennen. Van de contactees uit de jaren vijftig tot de mensen die beweren door aliens ontvoerd te worden, van de vermeende crash bij Roswell tot ufo’s die uit ons eigen binnenste lijken te komen, van ancient aliens tot Nazi-ufo’s die door de tijd reizen… Het komt allemaal voorbij. Dus: riemen vast, raketmotoren aan en lift off!

Interview Erich von Däniken

Het is maar liefst 54 jaar geleden dat de Zwitserse auteur Erich von Däniken een sensatie veroorzaakte met zijn boek Chariots of the Gods? (in het Nederlands vertaald als: Waren de Goden kosmonauten?). En nog altijd is de oude baas, 87 inmiddels, het niet verleerd: onlangs verscheen zijn 44e boek (!) in een Nederlandse vertaling: Vuur uit de Hemel. Daarin bewijzen voor oeroude atoomoorlogen tussen de ‘goden’ en de sporen daarvan op onze eigen aarde. Griezelig actueel, nu een grote aardse atoommacht in oorlog verkeert. Mogen we hoop op buitenaardse interventie koesteren wanneer het echt uit de hand dreigt te lopen? Von Däniken vreest van niet: “Zoals wij naar mieren kijken, zo zien zij ons.”


Roswell: wat gebeurde er écht?

Als je het 25 jaar geleden aan de gerenommeerde ufoloog Kevin D. Randle had gevraagd, dan had hij absoluut bevestigd dat er bij Roswell 75 jaar geleden een buitenaards toestel was neergestort. Nu, zoveel jaren later, is hij daar niet zo zeker meer van. Maar hoewel de ‘buitenaardse zaak’ in zijn ogen minder sterk lijkt dan voorheen, wil een aardse verklaring er bij hem ook nog niet in. Ondanks dat er vragen blijven, weet hij in zijn gloednieuwe boek Understanding Roswell de lezer heel wat helderheid te bieden. Bijvoorbeeld: “Een weerballon, zoals door de Amerikaanse luchtmacht beweerd, was het zeker niet!”


Adamski: kermisfiguur of visionair leraar?

Sinds het Pentagon in april 2020 moest toegeven dat piloten van de Amerikaanse marine opnamen hadden gemaakt van onbekende voorwerpen in de lucht die in staat waren tot onverklaarbare manoeuvres, worden UFO’s eindelijk weer op wat bredere schaal serieus genomen. Vergelijkbare beelden werden echter zeventig jaar eerder ook al gemaakt door George Adamski uit Californië. Sinds november 1952 maakte hij furore als de eerste mens die openlijk sprak en schreef over zijn ontmoetingen met mensen van Venus en later ook Mars en Saturnus. Natuurlijk werd hij in de mainstream pers vrijwel direct weggezet als ‘fantast’ en ‘kermisfiguur’. Was dat terecht? Gerard Aartsen onderzoekt!


Waarheid gekker dan fictie?

Wie denkt dat met de neergestorte ufo in Roswell in 1947 onze planeet aarde voor het eerst in contact is gekomen met buitenaardse wezens, heeft het mis. Om ons huidige beeld over ufo’s te begrijpen, is het wijs om de fusie van aardlingen met buitenaardse technologie vanaf 1920 nogmaals onder de loep te nemen. Olaf van der Hoeven neemt ons bij de hand. Houd hem maar goed vast, want het wordt een waanzinnige rit!


Ben jij wel een mens?

Lichtwezens van buitenaardse oorsprong doen op aarde graag ervaringen op, maar contact leggen met de menselijke soort valt weleens tegen. Regressie- en reïncarnatietherapeute Marianne Notschaele vertelt over een eerste ontmoeting tussen kosmonaut en aardbewoners, lang geleden. ‘Het metalige zilver knetterde en vonkte. Dit werd angstaanjagend gevonden, want een regen van speren kwam op me af’

 


‘Occultisten & militairen achter het ufofenomeen’

Nu het moderne ufofenomeen 75 jaar bestaat, is het tijd om te reflecteren. Maar hebben we wel voldoende afstand tot de feiten om een geloofwaardig model te presenteren dat afdoende verklaring biedt voor alles wat er vanaf 1947 is gerapporteerd? Als we de Amerikaanse auteur en occultist John Michael Greer mogen geloven, zéker. Hij schreef twee jaar terug al het boek dat door velen als het definitieve antwoord op het ufo-mysterie wordt beschouwd: The UFO Chronicles. De ondertitel ervan doet méér dan het oplichten van een tipje van de sluier: ‘Hoe sciencefiction, sjamanistische ervaringen en geheime projecten van de luchtmacht de ufo-mythe creëerden’.


Baarde Monique een hybride kindje?

Bijna waren ze gescheiden, ze woonden inmiddels apart. Ze konden elkaar niet meer vinden, raakten verstrikt in herhalende ruzies. Het lukte hen beiden bovendien niet om te manifesteren. Zij begon telkens aan iets, maar zette niet door en bleef zo maar dromen. En alles wat hij tot nu toe in zijn leven gedaan had, mislukte op de een of andere manier. Een consult in de praktijk van karmisch en familie-systemisch trauma healer Leonie Linssen leek een laatste poging om hun relatie te redden. Leonie: “Als snel werd mij duidelijk dat hun problemen oude wortels hadden.”


‘De echte UFO’s zitten binnenin ons’

Tot eind jaren vijftig was het heel simpel: ufo’s waren óf ruimteschepen van buitenaardse wezens óf een verzameling misidentificaties van heel natuurlijke, aardse fenomenen. Een middenweg bestond eenvoudig niet. Maar toen was daar ineens het boek Flying Saucers: A Modern Myth of Things Seen in the Skies van de wereldberoemde Zwitserse psychiater Carl Jung. Daarin werd voor het eerst een verband gelegd tussen het sinds 1947 gepopulariseerde fenomeen van de vliegende schotel en het innerlijk van de menselijke waarnemer. Zouden ufo’s soms op z’n minst voor een deel projecties zijn van ons onderbewuste?


De vergeten realiteit

Geen suiker, geen frisdrank, geen klein of plastic speelgoed. Geen allergie-bevorderende kleding, geen uien, geen knoflook, geen voedsel dat over de uiterste houdbaarheidsdatum heen is. Niet naar de peuterspeelzaal, niet spelen met andere besmettelijke kinderen. Overal dreigt gevaar! Ouders die hun kids – vanuit hun eigen angstpatronen – verstikken en niet leren leven. Gelukkig zijn er steeds meer verstandige kinderen, zo constateert Peter den Haring.


‘Regressie kan veel leed voorkomen’

Dat trauma’s uit het verleden tot ernstige problemen in het heden kunnen leiden, is algemeen bekend. Dat herbeleving in een veilige omgeving zowel emotionele als lichamelijke verlichting of zelfs zuivering kan veroorzaken, eveneens. Maar dat bij die herbeleving reizen voorbij tijd en ruimte ondernomen kunnen worden, en dat daarbij de grens tussen leven en dood allerminst een onoverkomelijk obstakel is, dáárvan wil de reguliere geestelijke gezondheidszorg vooralsnog niets weten. En dat terwijl reïncarnatietherapie al decennialang kan bogen op uitstekende behandelresultaten. Zo weet ook de in Monnickendam gevestigde therapeut Coen Sprenger (65).


Helen van Codependency… het kan!

Toen medium Anita de kaarten ging leggen voor de maand mei, zag ze constant het thema ‘veranderingen’ terug. Ja, het wordt een maand dat de dingen gaan veranderen. Zowel in de wereld als op persoonlijk vlak. De eerste maanden van het jaar is er ontzettend veel gebeurd. En toch leek het op persoonlijk vlak voor veel mensen maar niet in beweging te komen. Maar zodra je nu in beweging komt, gaat de boel stromen! Kies je kaart en lees wat mei voor jou in petto heeft…


Regisseur van je eigen leven

In deze column neemt coach Ellen te Brake je mee vanuit een vaste overtuiging van haar over… Liefde: “We kunnen boeken volschrijven, duizenden muzieknummers luisteren, hele dialogen voeren over het heerlijke thema Liefde, maar uiteindelijk is Liefde gewoon Liefde. Er is geen tegenovergestelde van liefde; Liefde is.”


En verder: maandhoroscoop, boekrecensies en winacties.

Bestellen kan hier: ParaVisiejuninummer 2022 – Edicola