Van Ram naar Stier

Op 20 april ging de Zon van Ram naar Stier en dus van een vuur- naar een aardeteken. Het levensvuur dat in Ram zo aanwezig was, krijgt vorm in Stier. Plannen en beloftes krijgen nu gestalte en worden werkbaar. Stier is het sterrenbeeld dat gaat over de bloemetjes en de bijtjes. De levensimpuls vindt in Stier een omgeving om te groeien en een fysiek te krijgen.

Omdat de planeet Uranus door Stier loopt worden er komend jaar zaken opgeschud. Uranus loopt al vanaf maart 2019 in Stier en blijft daar tot en met april 2026. In deze jaren worden Stieren geconfronteerd met verrassingen. Van het één op het andere moment zijn de kaarten compleet anders geschud en moet je je daartoe verhouden. Soms zijn het aangename verrassingen en soms niet. In retrospectief zie je altijd dat de verandering noodzakelijk en bevrijdend was, maar meestal is dat op het moment niet zo. Het brengt elektriciteit met zich mee. In de tarot lijkt Uranus sterk op de kaart De Toren. De maansknoop loopt ook in Stier dit jaar en dat zorgt ervoor dat de Stieren aankomen op de plaats van bestemming en dat het zo moest zijn is dan een sterk gevoel.

Komend jaar ligt de nadruk op bezit en zekerheid. Stieren bouwen graag aan hun bankrekening en stellen daarmee een onzekere toekomst zeker. Een goed jaar voor investeringen dus. Daarnaast is de sociale omgeving belangrijk, maar ook soms vervelend. Liever is de Stier op zichzelf en kunnen indrukken van buitenaf teveel worden. Dit wordt een jaar waarin je geleerde spirituele lessen gaat toepassen in het dagelijks leven. Daarin ben je volhardend en bij tijden flink koppig.

© Elodie Hunting, www.horoscoopboek.nl