Van Stier naar Tweelingen

Op 20 mei gaat de Zon van Stier naar Tweelingen en dus van het element aarde naar het element lucht. De energie wordt letterlijk luchtiger en er komt meer beweging. Welke beweging mogen we verwachten? Het gaat hier om zaken die vast zijn gelopen of die te lang onder het tapijt zijn geveegd.

Mars speelt hier een grote rol in. Zijn directe en krachtige energie eist eerlijkheid en biedt geen doekjes voor het bloeden. Dingen worden benoemd zoals ze zijn en alhoewel een waarheid pijnlijk kan zijn, het is op de lange termijn altijd beter dan verzwijgen. We worden aangezet om onze verantwoordelijkheid te nemen ook al is dat ongemakkelijk en heeft het consequenties die niet aanlokkelijk zijn.

Gaandeweg ontwikkelen we een persoonlijke visie tot kwesties die nu spelen in ons leven. Denk ruim en sta open voor andere visies. Alleen op die manier verbeteren we onze eigen visie. Een diamant gaat pas glanzen en schitteren als ie op vele vlakken geslepen en gewreven is.

Ook is dit een periode waarin we lekker op vakantie willen. Of in ieder geval dat vakantiegevoel willen hebben. Desnoods in onze achtertuin, maar graag met een paar heerlijke versnaperingen. Op 26 mei gaat Jupiter naar Tweelingen en wordt onze nieuws- en leergierigheid aangewakkerd. We willen leren, meemaken, ontwikkelen, lezen en lachen! Juist de humor biedt een mooi tegenwicht aan de ook aanwezige zwaarte.

© Elodie Hunting, www.horoscoopboek.nl