Vissen!

Als de Zon in Vissen loopt, zoals nu van 19 februari tot en met 20 maart, is er sprake van een subtiele energie. Helaas vaak ook met waterig koud weer, want Vissen heeft als element water. Vissen is een uitgesproken spiritueel sterrenbeeld dat weinig heeft met materie. Daar is Vissen niet zo goed in, want hij voelt zich veel beter in de niet-tastbare wereld. Vissen is empathisch en zeer gevoelig voor sferen. Heeft een sterke intuïtie op het helderziende af en vertoeft liever in andere sferen. Zoals Loesje het zo mooi verwoordde: ‘Met mijn gedachten ergens anders ben ik altijd overal.’

Komend jaar wordt een jaar van groei en geluk voor Vissen. Jupiter is Vissen binnengekomen en zaait daar geluk, welvaart, vrijheid en gewoon een lekkere flow. Het gaat Vissen voor de wind! In mei verlaat Jupiter Vissen, maar dat betekent niet dat de pret dan over is. Het nagenieten en de naweeën van het snelle en mooie succes ebben nog lang na. Data om in je agenda te zetten ( ook als je geen Vissen bent trouwens) zijn 7, 8 en 9 april. Dan is er een bijzonder mooie planeetstand die deze visenergie uitvergroot. Ook 27, 28, 29 en 30 april zijn gunstig, want dan komt Venus erbij in het vissenverhaal. Venus zorgt voor mooie liefdesmomenten waar de romantiek vanaf druipt.

In het bijzonder geldt voor mensen die hun Zon in Vissen hebben of veel vissenenergie in hun horoscoop hebben, dat komend jaar de nadruk ligt op relaties. Heb je een relatie, dan wordt deze naar een hoger niveau getild. Je doet elkaar goed en maakt samen een groei door, in jezelf maar ook in de relatie. Een relatie is tenslotte ook een organisme op zich. Klein aandachtspunt: verlies elkaar niet uit het oog, want de kans dat je de ander voor lief neemt ligt op de loer. Heb je geen relatie? Dan kun je de ware zomaar tegen het lijf lopen. Hoef je weinig voor te doen, want het leven regelt dat voor je. Je draait de hoek om en loopt hem of haar pardoes tegen het lijf.

Elodie Hunting, www.horoscoopboek.nl