Wondere wereld van HP

Over de Arnhemse kunstenaar Hans Pieters lees je een uitgebreid artikel in de septembereditie van ParaVisie magazine. Hans (87) maakt spirituele kunst en ontvangt daarvoor inspiratie vanuit de ongeziene wereld. Daarnaast is hij een begenadigd magnetiseur, ontvangt hij boodschappen via automatisch schrift en speelden en spelen er zich regelmatig bijzondere paranormale fenomenen rondom hem af. Over één van die bizarre episodes vertelt Hans:

“Toen ik me verloofde kreeg ik een wandbordje in de vorm van een asbakje met van die gleufjes waar je je sigaar in kunt leggen. Er zat een 17e eeuws voorbeeldje in van een kaartspelertje. Ik vond het heel mooi en overlegde met (partner) Liesbeth om het boven het bed op te hangen. Een paar weken later hoorden wij een zuiver kristal klokje, kwart over zes, half zeven, kwart voor zeven weer, kon maar niet ontdekken waar het vandaan kwam. Uiteindelijk ontdekten we dat het achter uit dat bordje kwam. Na een tijdje legde ik het verband met het tijdschema dat mijn (overleden) vader iedere ochtend had.

Dat bordje ging zich overal mee bemoeien… Als iemand een onprettige brief had geschreven, dan ging dat bordje tingelen. Bij bezoek dat ik niet kende liet het bordje ook van zich horen. We kregen contact met Mormonen. Bij een bezoek van een vertegenwoordiger aan ons begon de man te vertellen, te vertellen… hij hield maar niet op en het bordje ging maar door met geluid maken. Op een gegeven moment zei hij: ‘Wij gaan weer, we hebben nog veel te doen.’ Naderhand nooit meer iets van gehoord. Het getingel van het bordje bleek een waarschuwing te zijn.

Dat bordje ging zich overal mee bemoeien

Toen ik het bordje op een dag in een driftbui stuk gooide, is mijn verbinding met de astrale wereld lang verbroken gebleven. Het kwam later pas weer terug via het automatisch schrift.”