Zomer Zonnewende!

Van oudsher is de zomer zonnewende een dag met speciale betekenis. In de prehistorie, wisten onze voorouders al dat de zon elk seizoen een andere baan langs de aarde beschreef en dat er een langste en een kortste dag van het jaar was. Aan de zon en het verschijnen ervan, werden magische krachten toegekend. Ook vandaag de dag ervaren veel mensen de verandering in energie tijdens de seizoenen en zeker tijdens bijzondere dagen. Al zullen we tegenwoordig niet zozeer rekening houden met de zonnewende als moment om gewassen te planten, rituelen worden er zeker nog gedaan. Met als bekendste voorbeeld: het trouwen op de langste dag van het jaar om voorspoed en overvloed te ontvangen.

~~~~~~~

Zonnewendes op krachtplaatsen in de natuur

Wie een zonnewende vol magie met gelijkgestemden wil beleven, reist af naar Stonehenge, de cirkel met enorme prehistorische stenen in Salisbury. Of ga naar de steencirkel ernaast, in Avebury. Op deze plaatsen worden rituelen gehouden, er wordt gemediteerd en mensen uit alle richtingen komen samen: spiritueel georiënteerde mensen, druïden, heksen, magiërs, paganisten, healers en lichtwerkers. Ze komen samen om de zon te zien opkomen na een nacht vol rituelen en magie. Voor anderen is het gewoon een nacht vol feest. Wat het ook betekent voor jou, je kunt op 21 juni een mooi ritueel voorbereiden. De herinnering aan en het verlangen naar onze voorouderlijke rituelen is namelijk nooit verloren gegaan. Ze zijn bewaard in ons collectieve onbewuste en deze komen meer en meer boven nu we leren onze intuïtie te gebruiken. Het is mooi dat we nog steeds en weer opnieuw een vorm geven aan wat ons spirituele hart ons ingeeft.

Creëer je eigen ritueel

Ook als je niet naar een krachtplaats gaat, valt er zat te beleven, zowel in een groep gelijkgestemden als alleen. Wil jij komende zonnewende tot een speciale dag maken? Kies dan voor een ritueel dat bij jou en je situatie van dit moment past. Wil je een uitbundige viering van alle geluk en overvloed die je ten dele is gevallen? Dan kun je een feest geven met livemuziek, bloemen, speciale kleding in zonnekleuren, dansen, lekkere hapjes en een dankbaarheidsritueel uitvoeren. Je kunt bijvoorbeeld al je gasten vragen een dankwoord voor de schoonheid van het leven voor te dragen, ze vragen een geschenk mee te nemen voor een ander die komt, met elkaar in een cirkel te dansen en de energie die daarmee vrijkomt terug te geven aan Gaia. De aarde. Je kunt ook een altaar maken waarop alle elementen zijn vertegenwoordigd, je kunt je gasten zegenen met een bloem in hun haar, je kunt samen een dankbaarheidsslinger maken en het universum vragen je ook in de tijd na de zonnewende te zegenen met overvloed. Het maakt niet uit hoe groot je groep is, als je met aandacht een Heilige Ruimte maakt voor alle deelnemers, zal de trillingsfrequentie van de mensen stijgen tot een krachtige groepsenergie. Alles wat je dan doet, wordt ritueel en speciaal. Puur omdat wat je doet een extra positieve lading krijgt.

Ben je liever alleen? Ook dan is er veel moois te creëren. Je kunt een dankbaarheidsritueel doen en je helpers of gidsen uitnodigen daarbij aanwezig te zijn. Of misschien heb je het nodig om iets anders te doen, zoals het afleggen van ballast en het opladen van nieuwe energie. Ook in dat geval kun je een altaartje maken, met daarop de voorwerpen die symbolisch uitdrukking geven aan wat je méér wilt in je leven. Hierover kun je ook een manifest maken, wat je opschrijft en ophangt als richtlijn. Wat je niet meer wilt, kun je opschrijven en in de aarde begraven, in het vuur gooien of laten verbleken in water. Je kunt een visualisatie doen om weer terug in je kern te komen. Dat helpt je voelen wie je echt bent en energie die niet bij jou hoort los te laten. Een mooi ritueel daarbij is ook het uitspreken van de ho’oponopono, de 4 zinnen om gebeurtenissen en onderlinge verhoudingen weer ‘goed’ te maken:

Deze video geeft je geleiding naar hoe je vergeving kunt ‘doen’. Ik gebruik daarbij ook de kracht van het ho’noponopono-gebed.: https://youtu.be/XstOvmC6eQQ

Begin met het neerzetten van Heilige Ruimte

Wat je ook kiest te doen, het is raadzaam om eerst te beginnen met het neerzetten van een energetische cirkel. In dit energetische veld verhoog je je trillingsfrequenties, zodat je bewustzijn zich verruimt en je klaar bent om in een veilige ruimte een ritueel te doen. Zodra de Heilige Ruimte is neergezet, bepaal je met je intenties het doel ervan. Er is heling en genezing mogelijk en de energie kan gericht worden op elk doel dat je hebt. Je kunt er bijvoorbeeld een meditatie of ritueel doen, healing vragen of geven, een gebed, invocatie of affirmatie uitspreken et cetera.

Meer horen over het belang van Heilige Ruimte? Kijk hier:https://youtu.be/WMk-Anry_Ws

Een oefening in het neerzetten van je Heilige Ruimte:

 1. Ga ontspannen staan en sluit je ogen.
 2. Adem een aantal keer rustig in en uit en leg je handen op je hart.
 3. Richt dan je aandacht op je voeten en zak ongeveer 20 cm naar beneden. Hier vind je je aardesterchakra.
 4. Je aardesterchakra wordt groter en opent zich. Binnenin zie je een helder, goud-wit licht en dat licht beweegt zich omhoog, naar jouw lichaam toe.
 5. Het licht gaat via je voetzolen je lichaam in en met je wens en je intenties begeleid je het verder omhoog tot het licht je hart bereikt.
 6. Je vult je hart helemaal op met dit prachtige licht. Je hart verruimt zich en sprankelt van de hogere trillingsfrequenties die je erin hebt gebracht,
 7. Dan wens je dat er een Heilige Ruimte ontstaat om je heen. Met je innerlijke stem zeg je de affirmatie: ‘Ik creëer een Heilige Ruimte, waarbinnen het hoogste licht aanwezig is en er heling plaatsvindt.’
 8. Vervolgens laat je je intentie via het licht uit je hart je handen uit stromen en je beweegt je handen van je hart tot op heuphoogte. Je handpalmen zijn daarbij naar voren gericht, naar de plek waar je de Heilige Ruimte wilt neerzetten.
 9. Je houdt je handen daar zolang tot je voelt dat de Heilige Ruimte is gecreëerd. Je hoeft niet de hele tijd zo te blijven staan als je last krijgt van zware armen. Voel wat prettig is voor jou. Je kunt de Heilige Ruimte ook vasthouden met puur je intenties alleen.
 10. Doe nu wat je wilde doen in de Heilige Ruimte.
 11. Als je het werk hebt gedaan wat je wilde doen, verbreek je de Heilige Ruimte weer met je intentie. Je kunt je handen gebruiken om ze terug te brengen naar je hart of te eindigen met je handpalmen op elkaar. Terwijl je je handen naar je hart brengt, kun je met je jezelf voorstellen dat je alle energie terug opneemt in je hart. Of dat de Heilige Ruimte verbroken wordt op het moment dat je handpalmen elkaar raken. Ik doe beide: ik maak de Heilige Ruimte kleiner met mijn intenties en handen. Als mijn handpalmen elkaar raken, maak ik een zacht, maar hoorbaar klapje en vervolgens leg ik mijn handen op mijn hart. Je spreekt met je innerlijke stem je dank uit. Je zegt ook: ‘Ik verbreek nu de Heilige Ruimte, wetende dat het hoogste licht altijd in mij aanwezig is.
 12. Je bedankt je helpers als die aanwezig waren.
 13. Je opent je ogen. Het contact met je hart en je aardesterchakra hoef je niet te verbreken. Het is juist fijn als deze verbinding er blijft.

Meer magie

Magie ontstaat waar met aandacht en intentie handelingen worden verricht. Of je de energie van de zonnewende nu wel ervaart als speciaal of niet, het speciale zit hem in wat je er zelf van maakt. Alvast een bijzondere zonnewende en prachtige rituelen gewenst!

~~~~~~~

 

Door Fanny van der Horst van de Lichtkracht Academie.