ZON IN VISSEN

In de hele vroege ochtend van 19 februari verliet de Zon Waterman en gaat naar Vissen. Vissen is het twaalfde en laatste teken van de dierenriem en een van de thema’s is dan ook loslaten. Maar ook de universele liefde en daarmee de spiritualiteit valt ook onder Vissen. Mensen met een Zon in Vissen zijn ‘niet van deze wereld’ en ook ‘te goed voor deze wereld’. Ze hebben vaak paranormale gaven die al dan niet welkom zijn. Vissen hebben een lijntje met boven. Beelden komen in dromen of zomaar overdag onaangekondigd.

Komende maand staat de Zon weliswaar in Vissen, maar is er ook veel Watermanenergie. Pluto is op 20 januari naar Waterman gegaan en heeft gezelschap van Venus, Mars en Mercurius. Deze constellatie heeft veel invloed. Pluto brengt intensiteit aan verbindingen (Venus), aan daadkracht (Mars) en aan communicatie (Mercurius). Kortom, er worden grote stappen gezet en niet het hart, maar het verstand is de grote drijfveer. Pluto in Waterman is de grootste verschuiving van allemaal. In 2008 ging Pluto van Boogschutter naar Steenbok en de grote crisis was daar. Steenbok gaat onder andere over de overheid en we hebben meegemaakt dat de voorkeur voor regelgeving en conservatisme is toegenomen.

In september en oktober dipt Pluto nog even in Steenbok en daarna staat ie definitief in Waterman. Wat mogen we verwachten? Grootse ontwikkelingen in technologie, in ruimtevaart en in individualisme. Het zijn de jaren van de uitvinders, crypto, de rebellen en de buitenbeentjes. In deze maand krijgen we een voorproefje van hoe deze kosmische beweging van invloed is op ons persoonlijke leven. Verwacht geen dweperige gevoelszaken, want de ratio voert de boventoon.

© Elodie Hunting, www.horoscoopboek.nl